• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Κάρολος και Καμίλα έρχονται στην Ελλάδα – Τι θα κάνουν και ποιους θα συναντήσουν

    • NewsRoom
    Κάρολος Καμίλλα

    Ο πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλλα


    Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα, ανακοίνωσε ο πρίγκιπας Κάρολος μέσω του επίσημου ιστότοπού του ενημερώνοντας τον απλό αλλά και τον πολιτικό κόσμο. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το ταξίδι έχει ως στόχο τον εορτασμό της μακροχρόνιας ναυτικής και στρατιωτικής σχέσης μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας, αλλά και της συνεργασίας των δύο κρατών στους τομείς της φιλανθρωπίας, της εκπαίδευσης και της παροχής ευκαιριών σε νέους.

    Την πρώτη μέρα της επίσκεψής τους στη χώρα μας, στις 9 Μαΐου, το γαλαζοαίματο ζευγάρι αναμένεται να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα γίνει δεκτό στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ίδιο βράδυ, Κάρολος και Καμίλα θα παρακαθήσουν σε δείπνο με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυρία Παυλοπούλου.

    Την επόμενη ημέρα το πρωί ο Κάρολος θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο Β’. Στη συνέχεια, μαζί με την Καμίλα, θα επισκεφθούν το Πολεμικό Κοιμητήριο Φαλήρου, τόπο ενταφιασμού 2.067 πεσόντων στρατιωτών της Κοινοπολιτείας από την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Γερμανούς το 1941 και μετά το 1944.

    Εκεί θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από τον Βρετανό πρίγκιπα, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στον Πειραιά «για μια σειρά δραστηριοτήτων που τιμούν τις μακραίωνες σχέσεις των δυο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας».

    Στον Πειραιά, ο Κάρολος θα επισκεφθεί επισκεφθεί το HMC Valiant, σκάφος που δραστηριοποιείται στο Αιγαίο σε συνεργασία με την Ελληνική Ακτοφυλακή, σε αποστολές έρευνας, διάσωσης και προστασίας.

    Επίσης θα επισκεφθεί το «Αβέρωφ» και θα δει το ομοίωμα αρχαίας ελληνικής τριήρους, με το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΣ, του πολεμικού μας ναυτικού.

    Όπως αναφέρει το επίσημο πρόγραμμα του Καρόλου, η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, μετά από πρόσκληση της συζύγου του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, θα επισκεφθεί το Μουσείο Μπενάκη.

    Μετά η Δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί και το Μοναστήρι Καισαριανής στο λόφο του Υμηττού, όπου θα διεξαχθεί παιδική εκδήλωση βιβλίου με αφορμή την ανάδειξη της Αθήνας σε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

    Κατόπιν, η Καμίλα θα επισκεφθεί ένα κέντρο υποστήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

    Το γαλαζοαίματο ζευγάρι θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην χώρα μας στις 11 Μαΐου με ένα ταξίδι στην Κρήτη. Ο Πρίγκιπας και η Δούκισσα θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού αλλά και έναν τοπικό φιλανθρωπικό οργανισμό, που βοηθά στην εύρεση κατοικίας για οικογένειες μεταναστών στην Κρήτη και στην προσαρμογή τους στη ζωή του νησιού.

    Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το ζευγάρι θα απολαύσει τοπικά προϊόντα και θα έρθει σε επαφή με τον κρητικό πολιτισμό. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη επίσημη επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου στην Ελλάδα και η πρώτη για τη σύζυγό του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΚΑΣ: Άλλη μία παραγωγή του εξωτερικού ζητά γυρίσματα σε αρχαιολογικό χώρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρινόπουλος – Καρυπίδης: Οι πάλαι ποτέ συνεργάτες που έγιναν οι χειρότεροι εχθροί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το… μυστικό όπλο των ελληνικών τραπεζών χάρη στο οποίο κέρδισαν το στοίχημα των stress test



    ΣΧΟΛΙΑ