• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Έγκλημα στη Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το νεκρό βρέφος

    • NewsRoom


    Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε, η 22χρονη φοιτήτρια στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, το πως έφθασε να γεννήσει μόνη της το παιδί της και να το πετάξει ζωντανό από τον ακάλυπτο του διαμερίσματος που διέμενε στη Νέα Σμύρνη.

    Σύμφωνα με τα όσα είπε η φοιτήτρια, είχε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη την οποία δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν απολύτως (ούτε στον πατέρα του βρέφους) και πως το βράδυ της Παρασκευής γέννησε το αγοράκι βάρους περίπου 3,5 κιλών στη μπανιέρα του σπιτιού της μόνη της σε κατάσταση πανικού.

    Μάλιστα, είπε πως κανένας δεν κατάλαβε το παραμικρό γιατί έκοψε με ψαλίδι τον ομφάλιο λώρο και στη συνεχεία τύλιξε το βρέφος με ένα σεντόνι, το έβαλε σε μια ροζ σακούλα και το πέταξε στον ακάλυπτο. Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη της ψάχνοντας πόρτα- πόρτα όλους τους ενοίκους των πέντε πολυκατοικιών που βλέπουν τον συγκεκριμένο ακάλυπτο και στη συνέχεια ταυτοποίησαν το dna της φοιτήτριας με αυτό του νεογέννητου μωρού. Πλέον η κοπέλα νοσηλεύεται φρουρούμενη σε γυναικολογική κλινική, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για παιδοκτονία και στη συνέχεια να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

    Οι δυο ιατροδικαστές Σουλτάνα Μαριανου και Γιώργος Ντιλερνια που διενήργησαν τη νεκροτομή απεφάνθησαν ότι το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και υγιές και απεβίωσε 12-20 ώρες μετά τη γέννηση του από την εγκατάλειψη, την έλλειψη φροντίδας και φαγητού.

    Φοιτήτρια σε ΤΕΙ της Καλαμάτας και παιδί χωρισμένων γονιών η 22χρονη , σύμφωνα με πληροφορίες , λίγο καιρό πριν γεννήσει άφησε τις σπουδές της και ήρθε στην Αθήνα όπου διέμενε στη Νέα Σμύρνη μαζί με τη μητέρα της.

    Πως φτάσαμε στην τραγωδία

    Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς η 22χρονη σπουδάστρια, άλλα και τις πληροφορίες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν, όταν η νεαρή κατάλαβε ότι ήταν έγκυος, δεν αποκάλυψε σε κανέναν το μυστικό της και προσπάθησε φορώντας φαρδιά ρούχα αλλά και τη βοήθεια του σωματότυπου της και των περιττών κιλών να κρύψει αυτό που της συνέβαινε.

    Ούτε η μητέρα της που μένουν στο ίδιο σπίτι στη Νέα Σμύρνη φέρεται να είχε αντιληφθεί το παραμικρό για όσα βίωνε το παιδί της, ενώ τίποτα δεν φαίνεται να γνώριζε και ο πατέρας του νεογέννητου. Η ίδια είπε πως προσπαθούσε να συμπεριφέρεται φυσιολογικά έτσι ώστε κανένας να μην καταλάβει το παραμικρό και να μην κινεί υποψίες.

    Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετά το τέλος της ανάκρισής της, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Σύμφωνα με μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, η 22χρονη φοιτούσε σε ΤΕΙ της Καλαμάτας και επέστρεψε στο σπίτι της το βράδυ της Τρίτης.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους γείτονες, η μητέρα πολλές φορές καθάριζε την πολυκατοικία, για να στέλνει χρήματα στην κόρη της. Στο σημείο αυτό οι Αρχές «δένουν» και την πληροφορία που εξετάζεται, ότι η μητέρα ήταν εκείνη που ειδοποίησε την Αστυνομία για το βρέφος στον ακάλυπτο, θέλοντας ίσως να απομακρύνει τις υποψίες από την κόρη της.

    Πριν από τρεις μέρες, η Αστυνομία ζήτησε και πήρε δείγμα σάλιου από την 22χρονη, η οποία προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου ομολόγησε, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι είναι η μητέρα του άτυχου βρέφους.

    Την Τετάρτη αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος της και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες νόμιμες διαδικασίες.

    Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση προσπαθούν να εξακριβώσουν αν ισχύει αυτό που υποστήριξε η νεαρή, ότι κάνεις άλλος δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη ή αν η μητέρα της που είναι τραπεζική υπάλληλος ήξερε και προσπάθησε να το συγκαλύψει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα Σμύρνη: Βρέθηκε η μητέρα που πέταξε το νεογέννητο βρέφος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποτροπιασμός στη Νέα Σμύρνη: Το άτυχο βρέφος «χαροπάλευε» για τουλάχιστον 12 ώρες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ στη Νέα Σμύρνη: Εντόπισαν νεκρό βρέφος, τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο, σε ακάλυπτο πολυκατοικίας



    ΣΧΟΛΙΑ