Τεράστια ταλαιπωρία για δεκάδες οδηγούς στην Πατρών-Κορίνθου – Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια

0
χιονιάς

Τεράστια ταλαιπωρία υπέστησαν δεκάδες οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων που εγκλωβίστηκαν για ώρες στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, μεταξύ των των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Η ταλαιπωρία ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν η κυκλοφορία στο σημείο διεκόπη, με αποτέλεσμα δεκάδες οχήματα να ακινητοποιηθούν. Πυροσβέστες κινήθηκαν στα σημεία που είχαν ακινητοποιηθεί τα αυτοκίνητα και μετακινούσαν όσους ήθελαν να απομακρυνθούν. Επίσης, οι πυροσβέστες φρόντισαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο οι επιβάτες τριών λεωφορείων.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της «Ολυμπίας Οδού» πάλευαν να καθαρίσουν τον δρόμο, την ώρα που τα μηχανήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επιχειρούσαν να διατηρήσουν ανοιχτή την παλαιά εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, όπου διοχετεύτηκε εν μέρει η κυκλοφορία, με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Παράλληλα, η περιφέρεια άνοιξε και ένα σχολείο στο Διακοπτό, ώστε να προσφέρει τα απαραίτητα σε όσους οδηγούς και επιβάτες το επιθυμούσαν.

Ο απεγκλωβισμός των οχημάτων ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου, αρχικά στο ρεύμα προς Πάτρα, και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο ρεύμα προς Κόρινθο. Όμως η ακινητοποίηση βαρέων οχημάτων στην άκρη του δρόμου δημιούργησε προβλήματα και καθυστερήσεις στον αποχιονισμό της εθνικής οδού.

Τελικά, λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία, η οποία σύμφωνα με την Αστυνομία αυτή την ώρα διεξάγεται κανονικά, ωστόσο σε σημεία της εθνικής οδού βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα, περιπολικά της τροχαίας και πυροσβεστικά οχήματα, για να επέμβουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Αντίθετα, προβλήματα καταγράφονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, αφού από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here