• sports

    Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: H Γαλλία στην κορυφή του κόσμου! (pics)

    • NewsRoom


    Παγκόσμια πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου στέφθηκε η Γαλλία, 20 χρόνια μετά το πρώτο της τρόπαιο στο Μουντιάλ που έγινε στην ίδια τη χώρα. Η Γαλλία αντιμετώπισε την Κροατία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και στέφθηκε η πρωταθλήτρια του Μουντιάλ με τελικό σκορ 4-2.

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, πανηγυρίζει τη νίκη της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018

    Η Γαλλία άνοιξε το σκορ στον τελικό με την Κροατία με αυτογκόλ του Μάντζουκιτς στο 19’, το πρώτο στην ιστορία των τελικών του Μουντιάλ.

    Ο Μάντζουκιτς πέτυχε το πρώτο αυτογκόλ στην ιστορία των τελικών (vid)

    Ο Ιβάν Πέρισιτς με ασύλληπτο αριστερό έκανε το 1-1 για την Κροατία στο 28′.

    Ισοφάρισε με γκολάρα του Πέρισιτς η Κροατία (vid)

    Το χέρι του Πέρισιτς έδωσε ξανά προβάδισμα στους Τρικολόρ, με τον διαιτητή να παίρνει τη βοήθεια της τεχνολογίας, για την πρώτη τέτοια υπόδειξη στην ιστορία των τελικών.

    Κόρνερ, κεφαλιά του Ματουιντί και χέρι του Πέρισιτς. Ο διαιτητής χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR και η πρώτη χρήση του σε τελικό Μουντιάλ έδειξε πέναλτι, με το οποίο η Γαλλία έκανε το 2-1 στο 38′, καθώς ο Γκριεζμάν ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

    Η Γαλλία το 2-1 με το πρώτο πέναλτι με VAR σε τελικό Μουντιάλ (vid)

    Με ζυγισμένο αριστερό πλασέ ο Πολ Πογκμπά έκανε το 3-1 για την Γαλλία κόντρα στην Κροατία και έδωσε τεράστιο προβάδισμα για την κούπα.

    Ο Πογκμπά το τρίτο, η Γαλλία αγγίζει την κούπα! (vid)

    Ο Πελέ είχε γίνει ο πρώτος έφηβος με γκολ σε τελικό και τώρα το επανέλαβε ο Μπαπέ. Ο Γάλλος πιτσιρικάς έγραψε το 4-1 κόντρα στους Κροάτες.

    Ο Μπαπέ πρώτος 19χρονος μετά τον Πελέ με γκολ σε τελικό Μουντιάλ (vid)

    Ο Γιορίς πήγε να κάνει ντρίμπλα στον Μάντζουκιτς, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να του χαρίσει το γκολ για το 4-2 στο 69′.

    Απίθανη γκάφα του Γιορίς, γκολ ο Μάντζουκιτς (vid)

    Η Κροατία κέρδισε τον σεβασμό όλων, όμως εκείνη που έγραψε ιστορία ήταν η Γαλλία, με το εκπληκτικό 4-2. Δύο χρόνια μετά την απογοήτευση στην έδρα τους, οι Τρικολόρ επικράτησαν στον δεύτερο παραγωγικότερο τελικό και 20 χρόνια μετά το έπος του 1998, έγιναν η 3η Εθνική που κατακτά δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έτσι, τρίτος με τίτλο Mundial ως παίκτης και προπονητής έγινε ο Ντιντιέ Ντεσάν.

    «Το μόνο μου όνειρο να πάρω το Παγκόσμιο Κύπελλο και να κοιμηθώ μαζί του», δήλωσε χθες ο εκπληκτικός άσσος της Γαλλίας, Κιλιάν Μπαπέ και φαίνεται πως το όνειρό του πραγματοποιήθηκε!



    ΣΧΟΛΙΑ