• sports

    Οι μοναδικές ιστορίες του Athlete Stories.gr

    • Contributor
    μπαλα-ποδοσφαιρο-σπορ


    Το πρώτο… ηλεκτρονικό «ουά» ακούστηκε πριν από λίγες μέρες, καθώς ένα νέο μωρό ήρθε στον  κόσμο των media. To AthleteStories.gr από την πρώτη κιόλας στιγμή που αντίκρισε το φως της δημοσιότητας, έδειξε ότι μπορεί να ταράξει τα νερά. Όχι με φωνές και κραυγές,  αλλά με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στον ευρύτερο τομέα της αθλητικής ενημέρωσης. Λέγοντας ιστορίες, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον έχουν οι ίδιοι οι αθλητές. Διότι εκείνοι είναι που ανοίγουν «παράθυρο στον κόσμο». Είτε με τη δική τους υπογραφή, είτε αφηγούμενοι προσωπικές τους καταστάσεις και βιώματα, που με τη σειρά τους εκπέμπουν πολλαπλά μηνύματα.

    Με τίτλο «Για τον Τζέιλεν» ο μπασκετμπολίστας της ΑΕΚ Ντελρόι Τζέιμς κάνει μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής για το γιο του, που πάσχει από αυτισμό. Αφού διαχειρίζεται  το σπαρακτικό ερώτημα «γιατί σε μένα» ο αθλητής κλείνει την αφήγησή του, τονίζοντας:

    «Δεν ξέρω τι συμβουλές μπορώ να δώσω στους γονείς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες, πέρα από αυτές που έμαθα και εγώ. Μείνε μαζί του. Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς. Οι ημέρες που θα έρθουν θα είναι δύσκολες. Ο γιος σου θα κλαίει, θα γκρινιάζει και δεν θα ξέρεις γιατί. Δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει λέξεις, για να σου πει τι συμβαίνει. Μείνε μαζί του. Κράτα γερά. Και πάντοτε να πιστεύεις οτι θα έρθουν καλύτερες ημέρες».

    Aνάμεσα στην αρθρογραφία του νέου site συγκαταλέγονται τα κείμενα του προπονητή Δημήτρη Ελευθερόπουλου (Όταν η άγνοια υψώνει το χέρι) και των ποδοσφαιριστών Γιώργου Μπαντή (Τίποτε δεν είναι δυνατό μέχρι να γίνει) και Γιώργου Νταβιώτη (Και μπάλα και Πολυτεχνείο). Εμπνευστής, δημιουργός και συντονιστής του Athlete Stories είναι ο δημοσιογράφος Λουκάς Μαστροδήμος. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του έφεραν στον κόσμο της ενημέρωσης, ένα μωρό που όσοι το γνωρίζουν, θα ήθελαν να ήταν το παιδί τους. Αν μη τι άλλο οι ιστορίες που τους λέει καθημερινά, τους βοηθάει να σκέπτονται διαφορετικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπάσκετ με μαθητές σχολείου στην Ίμβρο έπαιξε ο Μητσοτάκης (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιβάν Σαβίδης: «Έπνιξε» στα γαρύφαλλα την Πάολα γιορτάζοντας το κύπελλο του ΠΑΟΚ (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BIOS: Η ωραιότερη ταράτσα της Αθήνας ανοίγει με ένα πάρτι και πολλή μουσική!



    ΣΧΟΛΙΑ