• Κοινωνία

    Διακόπτεται προληπτικά η λειτουργία του Τραμ από Κασομούλη έως Σύνταγμα: Ποιοι σταθμοί κλείνουν

    Ξεκινούν την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια του τραμ προς Πειραιά


    Να διακόψει προληπτικά τη λειτουργία του Τραμ από την περιοχή Κασομούλη έως το Σύνταγμα αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών και η Περιφέρεια Αττικής και η σχετική ανακοίνωση θα γίνει σε δύο μέρες, ώστε να ενημερωθεί το επιβατικό κοινό. Θα σταματήσει η λειτουργία των σταθμών Φιξ, Λ. Βουλιαγμένης, Ζάππειο και Σύνταγμα.

    Όπως είπαν, πριν από λίγη ώρα, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου από την πρώτη διερεύνηση που έγινε στις περιοχές που περνά ο Ιλισσός (ο οποίος όπως είναι γνωστό έχει καλυφθεί) με αφορμή την υποχώρηση του εδάφους πρόσφατα σε δημοτικό πάρκινγκ στην Καλλιθέα, φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές διαβρώσεις στην υπόγεια κοίτη του ποταμού.

    Μάλιστα το υπουργείο Υποδομών μίλησε για μελέτες που έγιναν για την κατασκευή του Τραμ, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και από τις οποίες διαπιστώθηκε η ελλειπή αντιστήριξη της πλάκας πάνω από τον ποταμό, χωρίς να δοθεί τότε η δέουσα σημασία.

    Η πρώτη προκαταρκτική αυτοψία που οδήγησε στην παραπάνω απόφαση πραγματοποιήθηκε στην κοίτη του Ιλισσού από Μεσογείων, στη συνέχεια Μιχαλακοπούλου, έως περίπου την Καλλιθέα. Οι αυτοψίες επικινδυνότητας θα συνεχιστούν σε όλους τους οδικούς άξονες, προκειμένου να γίνει η μελέτη και να ξεκινήσει το έργο της συντήρησης του Ιλισσού, όπως προφανώς θα έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

    Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εκτίμηση για τα ακριβή έργα που θα χρειασθούν ούτε για το χρόνο που θα είναι αναγκαίος όπως και για το ύψος της δαπάνης η οποία θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).



    ΣΧΟΛΙΑ