• Κοινωνία

    Από ασφυξία προήλθαν οι περισσότεροι θάνατοι στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής

    • NewsRoom


    Η ασφυξία ήταν η αιτία των περισσότερων θανάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με τον κατάλογο των στοιχείων των 92 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, τον οποίο έστειλε η ιατροδικαστική υπηρεσία στους εισαγγελικούς λειτουργούς.

    Η λίστα των ιατροδικαστών περιλαμβάνει λεπτομέρειες για το πού βρέθηκε το κάθε θύμα, αν ήταν απανθρακωμένο ή μη ή αν απεβίωσε σε νοσοκομείο. Από αυτά τα στοιχεία προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και από το θερμικό κύμα της πυρκαγιάς. Σημαντικός είναι ο αριθμός των θυμάτων που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, ενώ πολύ λιγότεροι- κάτω από 10- έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή στα νοσοκομεία.

    Από τους 92 νεκρούς, 2 δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ο κατάλογος με τα ονόματα των νεκρών βρίσκεται στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

    Η εισαγγελική έρευνα- την οποία διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με την εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη- θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στη Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά



    ΣΧΟΛΙΑ