• Κοινωνία

    Απίστευτο: Νέα αναβολή της δίκης του κακοποιού Κώστα Πάσσαρη λόγω… οδοιπορικών


    Τα… οδοιπορικά του σκληρού κακοποιού Κώστα Πάσσαρη οδήγησαν σε νέα αναβολή της δίκης του, 18,5 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία των 2 αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

    Ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό! Αν και οι Ρουμάνοι -στα χέρια των οποίων βρίσκεται ο Πάσσαρης- έχουν συμφωνήσει να παραδώσουν προσωρινά τον εκζητούμενο στη χώρα μας για να δικαστεί για τη διπλή δολοφονία, ελληνικές και ρουμάνικες αρχές συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σημειώματα για το ποιος θα… πληρώσει τα έξοδα για τη μεταγωγή του κατηγορούμενου στην Ελλάδα και την επιστροφή του στη Ρουμανία.

    Οι συγγενείς των 2 δολοφονημένων αστυνομικών, του 47χρονου Θανάση Δρακόπουλου και του 49χρονου Διονύση Aλεβιζόπουλου, δεν πίστευαν όσα άκουσαν σήμερα στο
    Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

    Στις 21 Αυγούστου 2018, η Eurojust Ρουμανίας απέστειλε email, προς τις Ελληνικές Αρχές, ζητώντας απαντήσεις για το χρονικό διάστημα που ο Πάσσαρης θα παραμείνει στην Ελλάδα, εγγυήσεις ότι θα επιστραφεί στη Ρουμανία και ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα οδοιπορικά του.

    Δύο ημέρες αργότερα, η Ελλάδα απάντησε ότι δεν γνωρίζει το διάστημα που θα διαρκέσει η δίκη και χρειάστηκε νέο έγγραφο της, στις 28 Αυγούστου, για να απαντήσει ότι θα καλύψει πλήρως τα έξοδα.

    Έκτοτε σιγή ασυρμάτου…

    Μοιραία σήμερα η δικη

    Για άλλη μια φορά η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Απριλίου του 2019, με τον συνήγορο υπεράσπισης να δηλώνει ότι ο κατηγορούμενος επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα και να δικαστεί για όσα έχει διαπράξει.

    «Κάθε αναβολή μας σκοτώνει ξανά. Το άκουσμά της γίνεται σφαίρα στην καρδιά μας. Φοβόμαστε ότι η δίκη δεν θα γίνει ποτέ. Κάνουμε έκκληση να γίνει η δίκη, πριν παραγραφούν τα εγκλήματα», δήλωσε ο δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων Αλέξης Αναγνωστάκης.

    Πάντως, ο κατάλογος των μαρτύρων συνεχώς μικραίνει καθώς, με την πάροδο τόσων ετών, πολλοί έχουν φύγει από τη ζωή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτες υποθέσεις φοροδιαφυγής: 14 δημόσιοι υπάλληλοι «ξέχασαν» να δηλώσουν 13 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού της 22χρονης στο Ζεφύρι: Διαψεύδει τα πάντα η μητέρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνελήφθη ύποπτος για το βιασμό της 22χρονης στο Ζεφύρι



    ΣΧΟΛΙΑ