Με την «βούλα» του Αρείου Πάγου παραπέμπεται σε δίκη για κακουργηματική απάτη ο γενικός  διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Θεόδ. Παπαδημητρίου. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου  απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά του  βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που παραπέμπει τον κ. Παπαδημητρίου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε απάτη  ύψους 568.022 ευρώ που αφορά τρεις περιπτώσεις  κακοδιαχείρισης. Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου έκριναν οτι το επίμαχο βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη  αιτιολογία και άναψαν το πράσινο φως για την δίκη.

Η πρώτη περίπτωση «κακοδιαχείρισης» αφορά στην υπογραφή συμφωνητικού φύλαξης τριών κτιρίων για ένα έτος (2005-2006) με αρχική μηνιαία αμοιβή 12.400 ευρώ συν ΦΠΑ. Το συμφωνητικό, σύμφωνα με την κατηγορία, δεν εμφανίστηκε ποτέ, καταρτίστηκε νέο, με διπλάσια μηνιαία αμοιβή (24.800 ευρώ), με συνέπεια  να ζημιωθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ με το ποσό των 175.534 ευρώ. Ο κ. Παπαδημητρίου  ισχυρίζεται ότι το δεύτερο συμφωνητικό, των 24.800 ευρώ μηνιαίως, το υπέγραψε εν αγνοία του, καθώς υπεκλάπη η υπογραφή του.

Επιπλέον, σύμφωνα με την κατηγορία, ο  κ. Παπαδημητρίου αύξησε, παράνομα, με τη μορφή επιδόματος αυξημένης αρμοδιότητας, αποδοχές στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 2.000 ευρώ μηνιαίως, αναδρομικά, από το Νοέμβριο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2008, με συνέπεια να επέλθει ζημιά 58.000 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, ο γενικός διευθυντής κάνει λόγο για πλαστή εντολή.

Η τελευταία  περίπτωση αφορά στην έγκριση δαπάνης ύψους 336.488 ευρώ, η οποία δόθηκε ως αμοιβή σε γραφεία εμπιστευτικών ερευνών, για την αντιμετώπιση περιστατικών βιοτρομοκρατίας κατά τη διετία 2002-2003.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημητρίου ισχυρίζεται ότι κατέβαλε εξ ιδίων το επίμαχο ποσό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here