• City Stories

    Aυτά είναι τα εντυπωσιακά σπίτια των διεθνών celebrities στη χώρα μας! (pics)

    • NewsRoom


    Επίγειο παράδεισο χαρακτηρίζουν την Ελλάδα οι ξένοι και δεν είναι τυχαίο. Μια χώρα με απίστευτη φυσική ομορφιά, όπου το πράσινο παντρεύεται με το γαλάζιο και η ιστορία στέκει ακλόνητη στο πέρας των αιώνων. Η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εξωτικούς προορισμούς, όπως είναι οι Σεϋχέλλες, η Χαβάη και οι Μαλδίβες.

    Παρά την κρίση, η χώρα μας παραμένει ένας από τους πιο όμορφους και ελκυστικούς προορισμούς. Κάθε καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά αποτελούν πόλο έλξης για πάρα πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ. Δεν είναι λίγοι εξ αυτών που επένδυσαν στο εγχώριο real estate, αγοράζοντας στην Ελλάδα ένα σπίτι με σκοπό να γίνει ο δικό τους προσωπικός παράδεισος. Είναι οι μαγευτικές αμμώδεις παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά, οι φιλόξενοι άνθρωποι και η ελληνική κουζίνα που έκαναν τους διεθνείς celebrities να την ερωτευτούν και να μην μπορούν να αντισταθούν στη γοητεία της. Πάμε, λοιπόν, να δούμε ποιοι διάσημοι έχουν αγοράσει σπίτι στη χώρα μας αλλά και σε ποιο μέρος.

    tom-hanks-sully-premiere-lead-6HHUH.jpg

    Στην Αντίπαρο οι Tom Hanks & Rita Wilson

    Ο Tom Hanks δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ στο παρελθόν δήλωσε πως νιώθει «110 % Έλληνας». Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός ήταν από τους πρώτους που αγόρασαν ακίνητο στην Ελλάδα, επιλέγοντας ένα σπίτι σε οικόπεδο 6 στρεμμάτων στην Αντίπαρο.

    Εκείνος και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του, Rita Wilson κάθε καλοκαίρι «ναυαγούν» στο κυκλαδίτικο νησί και γεμίζουν τις μπαταρίες τους στην πολυτελή εξοχική κατοικία των 450 τ.μ που διαθέτουν. Ο επίγειος παράδεισος του ηθοποιού βρίσκεται ανάμεσα στα Γλυφά και τη Χώρα. Όσοι το έχουν δει από κοντά, μιλούν για «κόσμημα» με θέα που κόβει την ανάσα. Η πετρόχτιστη εξοχική κατοικία του διάσημου ζευγαριού είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και κινείται σε νησιωτικές γραμμές. Διαθέτει πισίνα, τέσσερις κρεβατοκάμαρες που «λούζονται» από το φως των Κυκλάδων, ιδιωτική παραλία -στην οποία συχνά βρίσκονται σκάφη διασήμων, τους οποίους φιλοξενεί- και έναν ξενώνα για τους VΙP guests. Ο εν λόγω ξενώνας ουσιαστικά αποτελεί ένα ανεξάρτητο σπίτι μέσα στο ίδιο οικόπεδο.

    Η διακόσμηση και η επίπλωση είναι σε λιτές γραμμές, με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί σε όλους τους χώρους σε συνδυασμό με την πέτρα και το ξύλο. Τα αντικείμενα που κοσμούν το εσωτερικό δείχνουν την καλαισθησία των ιδιοκτητών του, ενώ σε κάθε δωμάτιο υπάρχουν μεγάλα ψάθινα κοφίνια και παραδοσιακές ντουλάπες σε γαλάζιο χρώμα. Η κουζίνα είναι μεγάλη και άνετη και στο κέντρο της δεσπόζει μια μεγάλη απλή τραπεζαρία, όπου μπορούν να γευματίσουν αρκετά άτομα. Παντού υπάρχουν κορνίζες με φωτογραφίες της οικογένειας και αγαπημένων φίλων. Αν και το σπίτι παραμένει κλειστό τους περισσότερους μήνες του χρόνου, είναι καλοδιατηρημένο, αφού ο Tom Hanks και η σύζυγός του έχουν προσλάβει άνθρωπο προκειμένου να το κρατάει καθαρό και να ανοίγει τα παράθυρα, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας.

    Ωστόσο, ο γνωστός ηθοποιός επένδυσε και στο νησί της Αποκάλυψης, στην Πάτμο. Το σπίτι που αγόρασε βρίσκεται κοντά στη Σκάλα και σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του νησιού. Πρόκειται για ένα υπερυψωμένο οικόπεδο με κτίσμα τριών επιπέδων. Στο πρώτο επίπεδο είναι το υπόγειο και στο δεύτερο το ισόγειο. όπου υπάρχουν καθιστικό, σαλόνι, τουαλέτα, τραπεζαρία και μια άνετη κουζίνα. Στο τρίτο επίπεδο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια και ένα μικρό WC ενώ ένα από τα ωραιότερα σημεία του σπιτιού είναι η μεγάλη βεράντα που έχει θέα στη θάλασσα.

    Στην Αθήνα ο Jean Paul Gaultier

    Ο διάσημος σχεδιαστής το 2012 έδωσε 350.000 ευρώ για να αγοράσει ένα ακίνητο στην πρωτεύουσα. Το σπίτι του βρίσκεται σε πολυώροφο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Βορέου, κοντά στον σταθμό του μετρό Μοναστηράκι. Πρόκειται για μεζονέτα 6ου και 7ου ορόφου, συνολικής επιφάνειας άνω των 90τ.μ., ενώ διαθέτει και μεγάλη βεράντα που βλέπει τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. «Η Ελλάδα είναι για μένα το δεύτερο σπίτι μου. Εκτιμώ την ενέργειά της, τη ζεστασιά των ανθρώπων της, τη γαστρονομία και τον συνδυασμό του ανατολίτικου με το δυτικό στοιχείο» είχε δηλώσει ο Gaultier.

    jean-paul-gaultier-1.jpgΣτη Σύμη ο Silvio Berlusconi

    Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και Κροίσος των media Silvio Berlusconi αγόρασε το 2008 στη Σύμη το σπίτι που τον γοήτευσε. Κάθε φορά που του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις παίρνει τη θαλαμηγό του και σαλπάρει με προορισμό το «διαμαντάκι του Αιγαίου». Η θερινή πολυτελής εξοχική κατοικία βρίσκεται στην περιοχή Εμπορειός ή Νημποριός, με θέα το απέραντο γαλάζιο. Το σπίτι βρίσκεται ουσιαστικά μέσα στη θάλασσα και έχει δική του προβλήτα, για να δένουν εύκολα τα κότερα. Το σίγουρο πάντως είναι πως δύσκολα θα περάσει απαρατήρητο, καθώς τόσο η αρχιτεκτονική του όσο και το σημείο όπου βρίσκεται κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

    silvio-1.jpg

    Στους Παξούς η οικογένεια Agnelli

    Οι Παξοί, τα τελευταία χρόνια γίνονται όλο και πιο δημοφιλής προορισμός. Οι Ιταλοί φτάνουν με τα καταμαράν σε 4 ώρες, ενώ οι εγχώριοι celebrities έχουν κάνει το καταπράσινο νησί του Ιονίου το ησυχαστήριό τους. Τα διάφανα νερά στην παραλία Σαρακήνικο στους Αντίπαξους, η ηλιοθεραπεία στην εξωτικής ομορφιάς παραλία Βουτούμι, η πυκνή βλάστηση από αιωνόβιες ελιές, πεύκα και κυπαρίσσια καθώς και οι βόλτες στον γραφικό Γάιο είναι μερικοί από τους λόγους που έκαναν την ισχυρή ιταλική οικογένεια Agnelli να ερωτευτεί το «γαλαζοπράσινο μαργαριτάρι» των Επτανήσων.

    Η οικογένεια Agnelli -ιδιοκτήτρια της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat και της ποδοσφαιρικής ομάδας Juventus- διαθέτει μία εντυπωσιακή μονοκατοικία στο νησί, κάτι που γνωρίζουν λίγοι. Το σπίτι βρίσκεται στο Μογγονήσι, είναι πετρόχτιστο, κρυμμένο θα λέγαμε στην πυκνή βλάστηση και με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου.

    agnelli-1.jpeg

    Dmitry Rybolovlev: Ο Ρώσος «Ωνάσης» του Σκορπιού

    O Ρώσος μεγιστάνας Dmitry Rybolovlev είναι από τα μέσα Απριλίου του 2013 ο νέος ιδιοκτήτης του θρυλικού Σκορπιού του Αριστοτέλη Ωνάση. O αείμνηστος Έλληνας εφοπλιστής αγόρασε το νησάκι το 1962 και σ’ αυτό παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι, έξι χρόνια αργότερα. Ο νέος του ιδιοκτήτης είναι ένας ζάμπλουτος επιχειρηματίας, που έχει τη βιομηχανία λιπασμάτων Uralkali και την ποδοσφαιρική ομάδα του Μονακό. Μάλιστα, λέγεται ότι έδωσε περισσότερα από 100 εκατομμύρια στην Αθηνά Ωνάση προκειμένου να αποκτήσει τον Σκορπιό, ένα νησί γεμάτο ιστορία μέσα στο γαλάζιο του Ιονίου, το οποίο σήμερα αποτελεί το καταφύγιο ολόκληρης της οικογένειάς του.

    dmitry-rybolovlev.jpg

    Επίσης, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Dmitry Rybolovlev ετοιμάζει στον Σκορπιό μια επένδυση που θα εκτοξεύσει το κύρος και τη δυναμική της Λευκάδας και των Ιονίων Νήσων σε ολόκληρο τον κόσμο.Αναλυτικότερα, ο Ρώσος επιχειρηματίας σχεδιάζει την ανοικοδόμηση επαύλεων στο νησί, ένα έργο ύψους 120.000.000 ευρώ. Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανέγερση 12 ή και περισσότερων πολυτελών μονοκατοικιών, εμβαδού 500 έως 1.200 τ.μ η καθεμία, με συνολική δυναμικότητα 48 κλινών, καθώς και άλλες συνοδευτικές εγκαταστάσεις, όπως spa, εστιατόρια και μαρίνα. Ακόμα, έχει υπολογιστεί στο πλάνο σχεδιασμού και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως γήπεδα γκολφ, τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Στόχος της οικογένειας Rybolovlev είναι να δημιουργήσει το πρώτο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα που θα βρίσκεται σε ιδιωτικό νησί. Έτσι, ο καταπράσινος Σκορπιός που αποτελούσε τον επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση, θα θυμηθεί ξανά τις ένδοξες στιγμές που έζησε στο παρελθόν.

    Στην Πάτμο η Julia Roberts

    Τα τελευταία χρόνια η «Pretty Woman» Julia Roberts έχει αποκτήσει το προσωπικό της “καταφύγιο” στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο. Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, η φυσική ομορφιά και η ηρεμία του νησιού αποτέλεσαν τα εναύσματα, ώστε η Χολιγουντιανή ηθοποιός να αγοράσει ένα διώροφο σπίτι που της στοίχισε 900.000 ευρώ. Η εξοχική πετρόκτιστη κατοικία της σταρ είναι 200 τ.μ. με θέα από τη μία πλευρά τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και από την άλλη τη θάλασσα. Διαθέτει τρία μεγάλα υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο σαλόνι, δυο μπάνια και τζάκι.

    Στην Καλαμάτα ο παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτης Yanni

    Ο ελληνικής καταγωγής μουσικοσυνθέτης Γιάννης Χρυσομάλλης που είναι παγκοσμίως γνωστός με το όνομα Yanni, αν και ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, δεν ξεχνά ποτέ τις ελληνικές του ρίζες και την οικογένειά του στην Ελλάδα. Με την πρώτη ευκαιρία επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του την Καλαμάτα. Άλλωστε εκεί βρίσκεται το πατρικό του σπίτι, στο Ακρογιάλι της Καλαμάτας, όπου του αρέσει να περνάει χρόνο με φίλους και φυσικά με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

    yannii.jpgΟ Bruce Willis στην Κέρκυρα

    Και ο Bruce Willis είναι ένας από τους stars του Hollywood που δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στις ομορφιές της Ελλάδας και αποφάσισαν να επενδύσουν στη χώρα μας. Ο “πολύ σκληρός για να πεθάνει” Bruce λέγεται ότι αγόρασε το 2013 μια πολυτελέστατη βίλα στην περιοχή Κάβος της Κέρκυρας. Ο χολιγουντιανός ηθοποιός λατρεύει τη χώρα μας κι όπως φαίνεται, μαγεύτηκε από την ομορφιά της “Κόμισσας του Ιονίου”, γι’αυτό και επένδυσε εκεί.

    Το σπίτι που λέγεται ότι αγόρασε ο Bruce Willis στην Κέρκυρα:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μια κατοικία στο Ιόνιο που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα! (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα κουκλίστικο σπίτι στη Σκάλα της Πάτμου σε λευκές και γαλάζιες αποχρώσεις (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Tα χρώματα της Μεσογείου εμπνέουν το Diptych house στη Σικελία (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ