• Real Estate

    Ντ. Ριμπολόβλεφ: 300.000 ευρώ «χαράτσι» στον δήμο Μεγανησίου θα πληρώσει ο μεγιστάνας

    • NewsRoom


    Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναμένεται να βάλει ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αν και εφόσον επιθυμεί να μετατρέψει τον Σκορπιό σε πολυτελές παραθεριστικό θέρετρο. Πέραν των κεφαλαίων που θα πρέπει να διαθέσει ο ίδιος, υπάρχουν και υποχρεώσεις που απορρέουν από παλαιότερο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο τον υποχρεώνει να παραχωρήσει κάποια στρέμματα στον δήμο ή να του καταβάλει ένα ποσό που ξεπερνά τα 330.000 ευρώ.

    Συγκεκριμένα, ο Ρώσος μεγιστάνας σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολεοδομία Λευκάδας, στο έργο που προγραμματίζει, είναι υποχρεωμένος με βάση τον νόμο να παραχωρήσει στον δήμο 7,8 στρέμματα από την έκταση στην οποία θα γίνει η ανάπτυξη.

    «Επειδή είναι αδύνατο να παραχωρηθεί τμήμα του Σκορπιού, υπάρχει η εναλλακτική λύση να πληρωθεί αυτή η έκταση με βάση την αντικειμενική αξία, που στο νησί είναι 42.400 ευρώ το στρέμμα» τόνισε σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μεγανησίου, Παύλος Δαγλάς.

    Ο δήμαρχος Μεγανησίου θεωρεί μάννα εξ ουρανού τα έσοδα που θα φέρει η ανάπλαση του Σκορπιού καθώς έχει κάνει ήδη τους υπολογισμούς του.

    «Αν υπολογίσουμε την έκταση με βάση την αντικειμενική, το ποσό που πρέπει να πληρώσει ο Ντμίτρι Ριμπολάβλεφ ξεπερνά τα 330.000 ευρώ».

     

    Μάλιστα, το πιο ευχάριστο για τον δήμο, όμως, είναι ότι το ποσό είναι «άμεσα πληρωτέο», αφού τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν πριν ξεκινήσουν τα έργα που θα μεταμορφώσουν το θρυλικό νησί.

    Σύμφωνα με τα σχέδια, στον Σκορπιό θα κατασκευαστούν επαύλεις μοναδικής πολυτέλειας, που θα κοστίσουν πάνω από 120 εκατ. ευρώ και θα απευθύνονται σε κροίσους από όλον τον κόσμο. Παράλληλα, όμως, η τοπική κοινωνία θεωρεί ότι η επένδυση του Ρώσου ολιγάρχη στον Σκορπιό, θα συμπαρασύρει στην ανάπτυξη ολόκληρη την περιοχή.

    «Το τελευταίο διάστημα έχουμε έκρηξη ανοικοδόμησης στο Μεγανήσι από Αγγλους, Ρώσους και πλούσιους Έλληνες. Αυτήν την περίοδο χτίζονται στο Μεγανήσι πάνω από 20 βίλες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκορπιός: Αυτά είναι τα νέα σχέδια του Ριμπολόβλεφ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από τον Ριμπολόβλεφ στο Άμπου Ντάμπι: Οι σκοτεινές διαδρομές της Τέχνης και του χρήματος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς η Ελλάδα «αγκάλιασε» τον Ριμπολόβλεφ: Tο MonacoGate, o Da Vinci και ο Σκορπιός. Μια ιστορία μυστηρίου, πλούτου και ίντριγκας



    ΣΧΟΛΙΑ