• Real Estate

    Κατατέθηκαν οι προσφορές για την εμπορική στοά του Αρσακείου Μεγάρου


    Μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα ολοκληρωθεί, με βάση το χρονοδιάγραμμα, ο διαγωνισμός για την μίσθωση, κατ’ ανώτερο για 35 χρόνια με δικαίωμα επέκτασης, της εμπορικής στοάς τού Αρσακείου Μεγάρου που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Αρσάκη, Σταδίου και Πεσμαζόγλου στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο διαγωνισμός για το ακίνητο συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ. (65 καταστήματα εκ των οποίων μόλις τα 15 είναι μισθωμένα) διενεργείται από την φιλεκπαιδευτική εταιρία – Αρσάκεια – Τοσίτσεια σχολεία, ως ιδιοκτήτρια τού Αρσακείου Μεγάρου, με σύμβουλο την εταιρεία συμβούλων εκτιμητών και διαχειριστών επαγγελματικών ακινήτων NAI Hellas. Η χθεσινή μέρα είχε οριστεί ως μέρα κατάθεσης προσφορών με τις πληροφορίες από την αγορά να αναφέρουν ότι υπήρξαν προσφορές, λιγότερες όμως από τις αρχικά αναμενόμενες και πάντως δεν συμμετείχαν οι ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμες Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) Grivalia Properties και Trastor.

    Με βάση τη διαδικασία από το σύνολο των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό θα δημιουργηθεί λίστα προκρινόμενων υποψηφίων (short list) οι οποίοι θα κληθούν μεμονωμένα να συμμετάσχουν, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, από 3/5/2018 έως 18/5/2018, σε παρουσίαση του προτεινόμενου σχεδίου αξιοποίησης και σε εφόλης της ύλης συζήτηση επί της προσφοράς τους. Στο στάδιο αυτό οι προκρινόμενοι θα έχουν το δικαίωμα κατάθεσης γραπτής βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς.

    Ο συντελεστής βαρύτητας των ποιοτικών και των οικονομικών κριτηρίων έχει οριστεί σε 35% και 65% αντίστοιχα.

    Το ακίνητο μισθώνεται ως έχει και οι όποιες εργασίες βελτιώσης της κατάστασής του, οι οποίες εκτιμώνται σε 5 εκατ. ευρώ, θα γίνουν με ευθύνη και δαπάνες του μισθωτή που θα επιλεγεί.

    Η επιλογή και η ανάδειξη του Πλειοδότη έως 1.6.2018 θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

    Το όλο εγχείρημα θεωρείται ενδιαφέρον κυρίως γιατί η συγκεκριμένη στοά βρίσκεται μεταξύ του Συντάγματος πέριξ του οποίου υφίσταται σχεδιασμός για αρκετές νέες αναπτύξεις και της Ομόνοιας όπου μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον είναι συγκριτικά μικρότερο.



    ΣΧΟΛΙΑ