Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει διεθνή εσπερίδα για τον αυτισμό

Διεθνής Εσπερίδα: «Διαμορφώνοντας σχολεία φιλικά προς τον αυτισμό μέσα από τις αρχές της ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ»

0

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ώρα 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιστορικής Βιβλιοθήκης (2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς) εσπερίδα με θέμα «Διαμορφώνοντας σχολεία φιλικά προς τον αυτισμό μέσα από τις αρχές της ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ».

Η εσπερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προωθώντας την καλή πρακτική στον Αυτισμό: Ενίσχυση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και της κατανόησης των εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών σε Αγγλία, Ελλάδα και Ιταλία», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια του Birmingham και του Milano, και θα συμμετάσχουν σε αυτήν επιστήμονες και εκπαιδευτικοί από το εξωτερικό.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει για πρώτη φορά τα αποτελέσματα της τριετούς ήδη εφαρμογής του προγράμματος στα σχολεία της Ελληνικής επικράτειας μέσα από τις ανακοινώσεις της αντιπροέδρου του Ιδρύματος, κας Κατερίνας Λασκαρίδη και άλλων διακεκριμένων ψυχολόγων και έμπειρων εκπαιδευτικών. Tη συνάντηση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αυτιστικών Ατόμων Ελλάδας, κ. Αθανάσιος Καμούτσης.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη έχει αναλάβει την εφαρμογή του ερευνητικού προγράμματος «Προωθώντας την καλή πρακτική στον Αυτισμό», το οποίο έχει ως στόχο την επιμόρφωση επαγγελματιών του χώρου της εκπαίδευσης στην Ελλάδα για την προώθηση των καλών πρακτικών στο χώρο της εκπαίδευσης και την υποστήριξη της σχολικής ένταξης των παιδιών με διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Η επιστημονική ομάδα συνεργάζεται με ενήλικες με αυτισμό και με γονείς για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Erasmus Plus) και βασίζεται στα προγράμματα του Autism Education Trust της Μεγάλης Βρετανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here