• Δελτία Τύπου

    Τριπλή βράβευση για την PepsiCo στα Hellenic Responsible Business Awards 2016

    • NewsRoom

    Νικητές της βραδιάς Hellenic Responsible Business Awards 2016


    Με 3 τιμητικές διακρίσεις ξεχώρισε η PepsiCo στα Hellenic Responsible Business Awards 2016. H έμπρακτη κοινωνική προσφορά της εταιρίας αναγνωρίστηκε σε έναν καθιερωμένο θεσμό, όπως είναι τα Responsible Business Awards, με τη βράβευσή της για τη στήριξη άνεργων νέων προσφέροντάς τους εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες μέσω του PepsiCo School, τον εθελοντισμό των εργαζομένων που στηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS, και το έργο της ομάδας HR ως Ομάδα CSR της Χρονιάς, κυρίως για το έργο της στη δημιουργία και υλοποίηση του προγράμματος «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ και Μοιράζουμε Χαμόγελα».

    Σε μία λαμπρή Τελετή Απονομής, που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Boussias Communications, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, η PepsiCo απέσπασε τρία βραβεία:

    +α_Κ+-+υ_Γ +ξ_Η+-+__Ε+ψ+++__Γ, +ξ_Α+__Ξ+__Ζ+_+¬_Γ +Σ+_+__Β_Ο_Α+¦+_+¬_Ζ +Φ_Ζ+_+-+-+¦+¦+¬_Ξ +γ+_+__Ε_Β+¦+¦_Ο+_ +Υ_Β+-_Η+_+ψ_Κ+_ +¦+-+¦ +ι...GOLD βραβείο στην κατηγορία Εκπαίδευση / Υποτροφίες (Μεγάλη επιχείρηση) για το έργο PEPSICO SCHOOL

    SILVER βραβείο στην κατηγορία Εργαζόμενοι / Εθελοντισμός (Μεγάλη επιχείρηση) για το έργο ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

    BRONZE βραβείο στην κατηγορία Ομάδα CSR της Χρονιάς για το έργο ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

    +Σ+_+-_Δ_Ε+-_Δ+ψ+- +ε+-+¦+-_Β+¦+¦+υ+¦+_, +Φ+¦+__Ζ+__Ξ+__Ε_Β+¦+- +Σ+_+__Β_Ο_Α+¦+_+¬_Ζ +Φ_Ζ+_+-+-+¦+¦+¬_Ξ +γ+_+__Ε_Β+¦+¦+χ_Γ +Χ_Ζ_Β_Ο_Α+__Γ...Τα βραβεία Hellenic Responsible Business Awards 2016 δημιουργήθηκαν για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα έργα, τις ιδέες και τις συνεργασίες υπεύθυνων επιχειρήσεων και φορέων στη χώρα μας έτσι ώστε να εμπνεύσουν όλους για τη συνέχιση και στήριξή τους.

    H εταιρεία μέσα από το όραμά της για «Απόδοση με σκοπό» (Performance with Purpose), δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να προσφέρει και να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες. Με γνώμονα αυτό, δημιουργήθηκε το PepsiCo School, το οποίο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014 στην Ελλάδα με σκοπό να μοιραστούν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες σε νέους, που θα τους βοηθούσαν στο επόμενο βήμα της καριέρας τους. Η ιδέα γεννήθηκε εξολοκλήρου από την ελληνική ομάδα της PepsiCo και αποτελεί μια ενέργεια, η οποία αγκαλιάστηκε τόσο από την τοπική κοινωνία, αλλά και από την PepsiCo παγκοσμίως, αφού πλέον η ελληνική ιδέα αποτελεί παγκόσμιο Trademark της PepsiCo κι έχει προταθεί και σε άλλες χώρες που δραστηριοποιείται (Μεξικό, Κύπρος, Ρουμανία, Πολωνία, Σερβία).

    responsible awards stickers GOLDΠαράλληλα, η εταιρεία PepsiCo βραβεύτηκε για την υποστήριξή της στα Παιδικά Χωριά SOS. Σε συνθήκες όπου παιδιά μεγαλώνουν με αγάπη μέσα από μια άλλη οικογένεια και όχι τη βιολογική τους, μια ομάδα εθελοντών της εταιρίας, που ξεκίνησε από την έμπνευση και το όραμα κάποιων, στηρίζει ένα από τα σπίτια των Παιδικών Χωριών SOS. Η υποστήριξη αυτή είναι τόσο οικονομική (με χρήματα που μαζεύονται από τα bazaars της εταιρίας και η PepsiCo τα διπλασιάζει), όσο και συναισθηματική με την παρουσία και την αγάπη των εθελοντών της εταιρίας σε γιορτές, γενέθλια και ενδιαφέρουσες εξόδους των παιδιών.

    Ακολουθώντας αρχές και πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και ενσωματώνοντάς τες στη στρατηγική της εταιρίας, η ομάδα HR της PepsiCo αναγνωρίστηκε ως Ομάδα CSR της Χρονιάς κυρίως χάρη στο πρόγραμμα «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα». Η PepsiCo θέλοντας να μοιράσει χαμόγελα στους συνανθρώπους μας, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, δημιούργησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με δική της πρωτοβουλία πλήθος άλλων εταιριών συμβάλουν στην προσφορά τροφίμων κάθε μήνα, και το χαμόγελο μεγαλώνει! Το ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό που «μοιράζει χαμόγελα» γεμάτο με προϊόντα φθάνει 14 φορές το μήνα σε 5 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πειραιά. Εθελοντές-εργαζόμενοι των εταιριών, μαζί με τους εθελοντές του Δήμου, συσκευάζουν τα παραπάνω προϊόντα και τα διανέμουν με χαρά στις 4.000 δικαιούχες οικογένειες.

    Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων, Αναστασία Μακαριγάκη, δήλωσε σχετικά: «H PepsiCo με τις σημερινές διακρίσεις της συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ενώ δεν σταματά να σκέφτεται νέες πρωτότυπες ιδέες, προς όφελος της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας περήφανοι συνεχίζουν το έργο τους, αποκομίζοντας τεράστιο όφελος από κάθε εμπειρία στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά. Σε περιόδους κρίσης, τα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και εταιρικού εθελοντισμού επηρεάζουν και είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Η PepsiCo δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει χαμόγελα σε κάθε συμπολίτη μας, που το έχει ανάγκη.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η υπόσχεση της PepsiCo γίνεται πράξη και το πρόγραμμα «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα» συνεχίζεται!



    ΣΧΟΛΙΑ