• Δημοσκοπήσεις

    Δημοσκόπηση mononews: Μετά τα σκάνδαλα της Folli Follie και της ΔΕΗ, πρέπει να παραιτηθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

    • NewsRoom
    Χαράλαμπος Γκότσης. πρώην Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Χαράλαμπος Γκότσης. πρώην Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


    Μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων στη σκιά του σκανδάλου της Folli Follie, άλλη μια υπόθεση, αυτή της ΔΕΗ, με τα αναμορφωμένα αποτελέσματα, που εμφάνιζαν κέρδη έναντι ζημιών στον ισολογισμό της, φέρνει στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που εγείρουν ερωτηματικά ως προς τη λειτουργία των θεσμών που έχουν ως στόχο τη διαφάνεια και την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων προς όφελος των μετόχων.

    Το mononews.gr δίνει βήμα στους αναγνώστες του, θέτοντας το ερώτημα, εάν μετά τα σκάνδαλα της Folli Follie και της ΔΕΗ, πιστεύουν πως θα έπρεπε να να παραιτηθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. H επιτροπή είναι αρμόδια να ελέγχει τους ισολογισμούς των εταιριών που είναι εισηγμένες στο Ελληνικό χρηματιστήριο και να επιβάλει ποινές στα στελέχη των εταιριών που λένε ψέματα στους επενδυτές. Οφείλει δηλαδή να προστατεύει τους επενδυτές από τα κόλπα των εταιριών. Έως τώρα η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρόλο που το σκάνδαλο της Folli Follie το έχει παραδεχθεί η ίδια η εταιρία δεν έχει κινηθεί αναλόγως. Για την ακρίβεια καθόλου.

    Μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2018, το 7,1% του αναγνωστικού κοινού ψήφισε «Όχι, κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους», το 81,5% ψήφισε «Ναι, γιατί δεν έκαναν κανένα έλεγχο», το 7,9% «Ας κάνουν τη δουλειά τους έστω και αργά» και το 3,5% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

    [playbuzz-item item=”7a915a42-74c4-4256-a629-9f1b13697289″ info=”false” wp-pb-id=”464494″]



    ΣΧΟΛΙΑ