• Πολιτική

    Ζουράρις: «Ένιωσα σπασμούς όταν άκουσα από τον Τσίπρα το Βόρεια Μακεδονία» αλλά… «Υποδειγματική η επιχειρηματολογία του»!

    Κώστας Ζουράρις


    «Ένα πράγμα θα σας πω μόνο: ότι εγώ προέρχομαι προσωπικά -οι ΑΝΕΛ θα σας πουν τα δικά τους, εγώ είμαι συνεργαζόμενος- προέρχομαι από ένα επικό μείγμα: Κωνσταντινουπολίτης και Κρητομακεδών και αν χρειαστεί να ψηφίσω, δεν θα ψηφίσω τα ελάττωνα». Με αυτή τη φράση έκλεισε την τοποθέτηση του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

    Ο κ. Ζουράρις δήλωσε με χαρακτηριστικό τρόπο τη διαφωνία του ως προς το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». «Όταν είπε ο Τσίπρας στα ελληνικά “Βόρεια Μακεδονία”, άρχισα να έχω σπασμούς, ρίγος και τάση προς εμετό, όπως όταν μου είπαν τα αδέρφια μου ότι πέθανε η μητέρα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

    Παρά τη διαφωνία του με την συμφωνία που έκλεισε ο πρωθυπουργός με τα Σκόπια, ο κ. Ζουράρις χαρακτήρισε «υποδειγματική και ρωμαλέα την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού» στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ και πως «συγκινήθηκε μέχρι δακρύων», όταν άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει «δεν φοβάμαι τις διαδηλώσεις, τις σέβομαι»

    Ωστόσο, όπως και όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές των ΑΝΕΛ, δεν πρόκειται να στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές που συμφωνούν να προχωρήσουν στην κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

    Για να δικαιολογήσει τη θέση του, ο κ. Ζουράρις υποστήριξε ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ «έχει στοιχεία εξόχως προσβλητικά για την προσπάθεια που κάνουμε επί τρία χρόνια -εμβαλωματικώς, μπαλώματα κάναμε- να μειώσουμε, να αναχαιτίσουμε την κατρακύλα». Ο κ. Ζουράρις την χαρακτήρισε  «πρόταση θυμηδίας», σημειώνοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» ή «φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης».

    Παράλληλα επιτέθηκε, τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα ότι κυβέρνησαν 50 χρόνια και οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία εν καιρώ ειρήνης. «Από το 2010-2014 διαχειριστήκατε πέντε τακτικούς Προϋπολογισμούς και κατορθώσατε να στείλετε 250.000 νέους και άλλους 200.000 πολίτες στο εξωτερικό. Αυτά τα αίσχη που δημιουργήθηκαν στα 50 χρόνια ενσωματώνονται στη δική σας δυσπιστία, προς τον εαυτό σας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Πέφτει η μάσκα» του Πάνου Καμμένου: Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ



    ΣΧΟΛΙΑ