• Πολιτική

    Ζάεφ: «Ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε λύση»

    • NewsRoom

    Ζόραν Ζάεφ


    Την πεποίθηση ότι η χώρα του ποτέ δεν ήταν πιο κοντά σε μια επίλυση της διένεξής της με την Ελλάδα εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μια αποτυχία δεν θα ήταν «το τέλος του κόσμου».

    «Πιστεύω ότι ποτέ δεν είχαμε καλύτερες συνθήκες για να πετύχουμε μια συνολική λύση… η οποία θα διαρκέσει για πάντα», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη που έδωσε χθες βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Αλλά «εάν αυτή η διαφορά δεν επιλυθεί, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου», «θα ακολουθήσουμε το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα με τον έναν ή άλλο τρόπο», πρόσθεσε.

    Ενώ επιβεβαίωσε ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος» έχει ήδη επιλυθεί, ο Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις, εξηγώντας ότι «αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τη διαδικασία».

    Η σύσταση για έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ είναι «μια ανοικτή πόρτα», δήλωσε ο Ζάεφ. «Είναι πολύ σημαντικό για την ΠΓΔΜ», δήλωσε. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι επίσης μια υπόσχεση «σταθερότητας» στην ήπειρο», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

    Επισήμανε, τέλος πως οι χώρες της περιοχής «ποτέ δεν συνεργάστηκαν τόσο πολύ μεταξύ τους».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ζάεφ: «Θα βρούμε λύση που θα προστατεύει το θέμα της ταυτότητας και του αυτοπροσδιορισμού»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος ΝΔ-ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Ζάεφ και τη σιωπή της κυβέρνησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Κοτζιάς: «Οι ηγέτες της ΠΓΔΜ πρέπει να επιδείξουν σοβαρότητα στις διαπραγματεύσεις»



    ΣΧΟΛΙΑ