• Πολιτική

    Βομβιστές του Εφετείου: Είχαν ομάδα υποστήριξης τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων

    • NewsRoom


    Από αρκετά άτομα μοιάζει να απαρτίζεται η ομάδα των βομβιστών που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές της αντιτρομοκρατικής εκτός από την ομάδα που μετέφερε και άφησε το σακίδιο με τα εκρηκτικά στην είσοδο του κτηρίου, υπήρχαν και άλλα τέσσερα άτομα με μηχανές που είχαν ακροβολιστεί στους δρόμους γύρω από το Εφετείο προκειμένου να «παρέμβουν» σε περίπτωση κατά την οποία υπήρξε αντίδραση.

    Παράλληλα οι αστυνομικοί περιμένουν τις επομενες ώρες τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων του κάλυκα που βρέθηκε στο κτήριο προκειμένου να δουν με τι όπλο πυροβόλησαν οι βομβιστές κατά του φρουρού.

    Από τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων η αντιτρομοκρατική αναμένει, εξάλλου, ότι θα μπορέσει να κάνει άλλο ένα βήμα προς την ταυτοποίηση των βομβιστών καθώς βασικό σενάριο παραμένει να πρόκειται για μέλη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών καθώς αυτή είναι μια ομάδα που στο παρελθόν έχει τοποθετήσει και παρόμοιας ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς και έχει χρησιμοποιήσει καλάσνικοφ.

    Οι αστυνομικοί, πάντως, δεν μπόρεσαν να βρουν κάποιο στοιχείο από το λευκό βαν των βομβιστών που βρέθηκε καμμένο στα Εξάρχεια ενώ αναζητούν υλικό από τις κάμερες κυκλοφορίας προκειμένου να δουν μήπως μπορέσουν να χαρτογραφήσουν το πώς έφυγαν οι βομβιστές από τη συμβολή των οδών Κουντουριώτου και Οικονόμου όπου παράτησαν το όχημα διαφυγής από το Εφετείο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εκτός λειτουργίας εδώ και 15 χρόνια οι κάμερες στο Εφετείο! Τι δείχνει η βαλλιστική εξέταση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τόσκας: Στη δικαιοσύνη θα οδηγηθούν οι δράστες για την επίθεση στο Εφετείο



    ΣΧΟΛΙΑ