• Πολιτική

    «Βόμβα» από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων: «Η Ελλάδα δέχεται τον όρο Μακεδονία»

    • NewsRoom


    «H ελληνική κυβέρνηση δέχεται πως ο όρος «Μακεδονία» θα πρέπει να υπάρχει στη νέα σύνθετη ονομασία της χώρας», ανέφερε πριν από λίγο ο αλβανόφωνος αναπληρωτής πρωθυπουργός -αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις- Μπούγιαρ Οσμάνι μετά και τις προχθεσινές του επαφές με την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

    Μιλώντας σε εκπομπή της τηλεόρασης «24» ο κ. Οσμάνι, δήλωσε πως η Αθήνα αποδέχεται ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, μιλώντας για προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για αυτές.

    Πάντως, από τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, μέχρι στιγμής μόνο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με σαφή δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου, τάσσονται κατά της περίληψης του ονόματος «Μακεδονία» στο νέο τίτλο των Σκοπίων (ο ΥΕΘΑ έχει δηλώσει ότι προωθεί ως νέο όνομα το «Βαρντάρσκα»), ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή και η Ενωση Κεντρώων του Β.Λεβέντη.

    Στην Αθήνα, από το υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχει σχόλιο ούτε για τις δηλώσεις του Αλβανού αναπληρωτή πρωθυπουργού των Σκοπίων Οσμάνι ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται μια ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία.



    ΣΧΟΛΙΑ