• Πολιτική

    Video: Η απίστευτη κόντρα Τσακαλώτου – Βενιζέλου: «Είσαι αποτυχημένος πολιτικός – «Να ξεκαβαλικέψετε!»

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Βενιζέλος

    Ευάγγελος Βενιζέλος


    Στα άκρα έφτασε η κόντρα μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη πως η Ελλάδα οδηγείται στην έξοδο από το Μνημόνιο χωρίς κανένα δίχτυ προστασίας, με τον υπ. Οικονομικών να αντιδρά λέγοντας πως “έχουμε σχέδιο”.

    Η διαφωνία των δύο ανδρών επικεντρώθηκε στη συμφωνία που είχε κλείσει με τους εταίρους το Νοέμβριο του 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για προληπτική γραμμή στήριξης, και τι είδους συμφωνία κλείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την έξοδο από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του ’18.

    Ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε έγγραφο του Eurogroup το Δεκέμβριο του ’14 στο οποίο αναφερόταν πως η προληπτική γραμμή στήριξης θα δίνονταν εάν την ζητούσε η κυβέρνηση. «Γιατί δεν κλείσατε την Πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση; Γιατί δεν πήρατε την προληπτική γραμμή;» είπε ο κ. Τσακαλώτος.

    «Γιατί είχε πλέον εμπεδωθεί ότι θα γίνουν εκλογές, και οι εταίροι το έβαλαν ώστε να η επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει να το ζητήσει και να διαπραγματευτεί. Όμως δεν το κάνατε”» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Και τι κάνατε; Στις 20 Φεβρουαρίου επιστρέψατε 11 δις ευρώ, αρνηθήκατε να φέρετε συμφωνία, η χώρα εξώκειλε και πήγαμε στο δράμα του καλοκαιριού του 2015 με την ταπεινωτική και ασύμφορη συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Ξέρετε που θα ήμασταν τώρα; Δεν το κάνατε και τώρα όπως φαίνεται υπάρχει δέσμευση για 4ο Μνημόνιο. Δεν υπάρχει έξοδος από το πρόγραμμα με κανονικότητα. Θα βρούμε και buffer από την αιματηρή υπερφορολόγηση».

    Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος, εκνευρισμένος με την επίθεση του κ. Βενιζέλου, επιτέθηκε στον βουλευτή της ΔΗΣΥ, λέγοντας «αφού τα κάνατε όλα τόσο τέλεια γιατί είστε τόσο αποτυχημένος πολιτικός», με τον  κ. Βενιζέλος να απαντά “χαίρομαι που είστε επιτυχημένος υπουργός, αλαζών και ανεπίγνωστος” και καλώντας τον να “ξεκαβαλικέψει” .

    Δείτε την ομιλία Βενιζέλου και την άγρια κόντρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

     



    ΣΧΟΛΙΑ