• Πολιτική

    Βαθαίνει το ρήγμα ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή επίθεση Δ. Καμμένου σε Αν. Καββαδία – Τι απαντά η βουλευτής

    Δημήτρης Καμμένος

    Δημήτρης Καμμένος, βουλευτής ΑΝΕΛ


    Συνεχίζει να βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ με συνεχείς τοποθετήσεις στελεχών των δύο πλευρών, οι οποίες φτάνουν στα όρια της προσωπικής βεντέτας. Το τελευταίο παράδειγμα είναι η κόντρα μεταξύ του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένου και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία, με τους δύο να προχωρούν σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

    Ο Δ. Καμμένος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τις τοποθετήσεις του για το ζήτημα των δύο αξιωματικών που κρατούνται προφυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές, επιτέθηκε στην κ. Καββαδία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την παρουσία της σε συνέδριο του κουρδικού κόμματος στην Τουρκία.

    «Έχουμε αυτή την όξυνση, πήγαν να μας βουλιάξουν το καράβι, έχουμε μια ιδιότυπη ομηρία και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάνε στον εχθρό του Ερντογάν και φωτογραφίζονται χαμογελαστοί» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. «Εγώ λέω ότι ήταν πολύ άστοχη κίνηση».

    «Εγώ δηλαδή τώρα να πω ότι είναι ατροφικός ο εγκέφαλος της κυρίας Καββαδία ή ο εγκέφαλος του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που στέλνει βουλευτές στο κουρδικό κόμμα;», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Καμμένος, απαντώντας έτσι στον «υπερτροφικό λόγο» που ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης σχολιάζοντας τον αρχηγό των ΑΝΕΛ.

    Καββαδία: Χυδαίος ο λόγος του Καμμένου

    Τα όσα ανέφερε ο κ. Καμμένος προσέβαλαν την Αννέτα Καββαδία, η οποία αποφάσισε να απαντήσει μέσω ανάρτησης στο Twiiterr, H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον βουλευτή των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζοντάς τον θιασώτη ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων.

    «Με τον παραληρηματικό, χυδαίο λόγο του Δ.Καμμένου, δεν αξίζει να ασχοληθώ. Η δουλειά μου στο Συμβούλιο της Ευρώπης-όπου βρίσκομαι αυτή τη στιγμή-είναι πολύ σοβαρότερη από τις ύβρεις ενός θιασώτη ακροδεξιών και ρατσιστικών αντιλήψεων…», έγραψε η κα Καββαδία.

    Μια κυβέρνηση χωρισμένη στα δύο

    Το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν είναι το μόνο που προκαλεί χάσμα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, ωστόσο είναι το πλέον ενδεικτικό. Ανάλογες διαφορές υπάρχει και στην άποψη για το Σκοπιανό ζήτημα, αλλά και στην υπόθεση του Ιβάν Σαββίδη, με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ να επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις κινήσεις του  επιχειρηματία να εισβάλει με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να δείξουν, τουλάχιστον επικοινωνιακά, πως είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν μαζί του.

    Ωστόσο, το «άδειασμα» του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στον πολιτικό προϊστάμενό του, είναι σίγουρα πολύ σημαντικότερο από τα προηγούμενα. Και αυτό καθώς δημιουργεί δύο διαφορετικές γραμμές μέσα στο πεντάγωνο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο με την τουρκική προκλητικότητα να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

    Η συνεργασία μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Φώτη Κουβέλη έδειξε να πως θα είναι προβληματική από την πρώτη ημέρα του πρώην προέδρου της ΔΗΜΑΡ στο υπουργείο και τις δηλώσεις τους κατά την παρουσίαση του ως νέου υφυπουργού (με αυξημένες αρμοδιότητες). Κάτι που άλλωστε ήταν αναμενόμενο με βάση την προϊστορία των δύο πολιτικών ανδρών και τις θέσεις που υποστηρίζουν. Το τελευταίο συνεχίζει να δημιουργεί απορίες ως προς τη σκοπιμότητα του Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει για τη συγκεκριμένη θέση τον κ. Κουβέλη. Πιθανόν, το σύντομο μέλλον θα δείξει που αποσκοπούσε η περίεργη αυτή επιλογή…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: O Κουβέλης «αδειάζει» τον Καμμένο: «Υπερτροφικός λόγος οι αναφορές για ομηρία»



    ΣΧΟΛΙΑ