• Πολιτική

    Μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν: «Να επιστρέψει τους Έλληνες στρατιωτικούς»

    • NewsRoom
    Γιάννης Δραγασάκης - Αλέξης Τσίπρας


    «Περιμένω από τον Τούρκο πρόεδρο να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να επιστραφούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο. Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή, με ισχυρούς συμμάχους και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

    Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του στόχου που από κοινού έχουμε θέσει από την αρχή της διακυβέρνησης, στην οριστική έξοδο από μνημόνια και επιτροπεία, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του, επαναλαμβάνοντας ότι εκλογές προγραμματίζονται για το φθινόπωρο του 2019.

    «Το ορόσημο του ερχόμενου Αυγούστου, συνιστά μια τομή στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας. Εργαζόμαστε συγκροτημένα, μεθοδικά και με αίσθηση καθήκοντος για την έξοδο από την επιτροπεία» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. Όπως είπε, η Ελλάδα έχει αλλάξει. «Είναι μια χώρα που επί τρία συναπτά έτη επιτυγχάνει δημοσιονομική υπεραπόδοση, έχει εξορθολογίσει τα δημόσια οικονομικά της και πλέον με αυτά τα δεδομένα, περνά στην εποχή της ανάπτυξης και της παραγωγής νέου πλούτου».

    «Κανείς στην Ευρώπη σήμερα δεν συζητά το ενδεχόμενο προληπτικής γραμμής για την Ελλάδα. Αυτό που συζητάμε με τους θεσμούς είναι τις λεπτομέρειες μιας καθαρής εξόδου, μιας εξόδου δηλαδή που δεν θα συνοδεύεται από νέες δεσμεύσεις, από ένα νέο μνημόνιο» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

    «Η συζήτηση περί προληπτικής γραμμής στήριξης που κάποιοι προσπάθησαν να διατηρήσουν ζωντανή, είναι μια τελειωμένη συζήτηση. Μπορεί κάποιοι να κάνουν απέλπιδες προσπάθειες, ακόμα και σήμερα, για να την αναστήσουν, για ιδιοτελείς πολιτικούς σκοπούς, όμως η πραγματικότητα τους διαψεύδει» παρατήρησε.

    Προσέθεσε πως η κυβέρνηση συζητά με τους θεσμούς το αναπτυξιακό σχέδιο, από το οποίο θα προκύψουν άλλωστε και τα βασικά κριτήρια για εποπτεία της ελληνικής οικονομίας, όπως και το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

    Δεν θα ανεχτώ καθυστερήσεις, κωλυσιεργίες και τεχνητά εμπόδια

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να εργαστούν με αίσθημα ευθύνης το διάστημα που απομένει και κάλεσε όποιον έχει αντιρρήσεις να τις πει τώρα. «Αναμένω όλοι και όλες σας να εργαστείτε με αίσθημα ευθύνης διότι τώρα κρίνεται η επιτυχία της κυβέρνησης και η λήξη προγράμματος. Δεν υπάρχει άλλη αξιολόγηση. Είναι η τελευταία. Και άρα πιθανές εκκρεμότητες δεν μπορούν να μετατεθούν στο μέλλον. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν θα δεχτώ καθυστερήσεις, κωλυσιεργείες και τεχνητά εμπόδια. Εδώ κρίνεται το συλλογικό μας στοίχημα και όχι το ατομικό έργο κάθε υπουργού. Όποιος, λοιπόν, έχει αντιρρήσεις να τις εκφράσει τώρα. Έχουν μείνει περίπου ογδόντα ημέρες για να κλείσει η αξιολόγηση. Θέλω σε αυτές τις ογδόντα μέρες να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η μεγάλη σύγκρουση Ερντογάν με Τσίπρα και Καμμένο. Πού οδηγείται η κατάσταση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Έκτακτο υπουργικό για ελληνοτουρκικά, Σκοπιανό και αξιολόγηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Κατρούγκαλος: Να είμαστε προετοιμασμένοι για την Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ