• Πολιτική

    Τσακαλώτος κατά ΝΔ: «Μην επενδύετε στο ότι δεν θα βγούμε στις αγορές»

    • NewsRoom
    τροπολογία

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Ευθύνες στη ΝΔ ότι επί ένα μήνα σπεκουλάρει με τις τράπεζες, έριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2019. «Αυτή είναι η παράταξη της Δεξιάς. Δεν σας νοιάζει τίποτα. Μόνο να φύγει ο Τσίπρας» τόνισε και πρόσθεσε εμφατικά: «φύγατε από τον παλαιοκομματισμό και το πελατειακό σύστημα και πήγε στον ακραίο δεξιό λαϊκισμό χωρίς να, περάσετε από το ενδιάμεσο στάδιο του σοβαρού συντηρητικού κόμματος».

    Μάλιστα ο Ευκλ. Τσακαλώτος έκανε παραλληλισμό με τον αντιβενιζελισμό της Δεξιάς την δεκαετία του 1920 και υπογράμμισε: «έτσι ήταν η Δεξιά. Να πάει στο διάβολο η χώρα για να είστε εσείς στην εξουσία. Αυτό είστε από το 1920. Ένα μήνα σπεκουλάρετε για τις τράπεζες. Πρέπει να ντρέπεστε γι’ αυτό».  Συνεχίζοντας μάλιστα σε έντονο ύφος ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ξανά ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις με το πρόγραμμα της κυβέρνησης και πως η χώρα θα βγει στις αγορές. «Αυτό που σας έχει μείνει είναι ότι είμαστε εκτός αγορών. Σας λέω: μην επενδύσετε σε αυτό. Ειδικά εσείς που είχατε επιτόκιο 9,08% σε εμάς που έχουμε 4,3% και μειώνεται και άλλο. Μην επενδύετε γιατί θα βγούμε στις αγορές», είπε χαρακτηριστικά κοιτώντας προς τα γαλάζια έδρανα.

    Μιλώντας για τις τράπεζες ο υπουργός μεταξύ άλλων σημείωσε πως: μειώνεται ο ELA, υπάρχει αναβάθμιση του αξιόχρεου και όλες πέρασαν τα stress test. «Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα σε σχέση με κόκκινα δάνεια, αλλά βλέπουν και μια κυβέρνηση που συνεχώς κάνει παρεμβάσεις μαζί με Ένωση Τραπεζών, ΤΧΣ κ.ά.»

    Στην ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε μία σειρά παρεμβάσεων της κυβέρνησης για τη μείωση της ανεργίας, τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, την πορεία των επενδύσεων κ.α. Και σημείωσε πως «προσπαθούμε με τα μέτρα να αποζημίωσουμε για τις ζημιές αλλά και να φτιάξουμε μία βιώσιμη ανάπτυξη και ένα κοινωνικό κράτος που όλοι οι Έλληνες θα είναι περήφανοι». Προσθέτοντας πως αυτό είναι που θα κρίνουν οι πολίτες στις εκλογές, ασκώντας παράλληλα κριτική στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν έπεισε ο Τσακαλώτος Λαγκάρντ και Τόμσεν για τις συντάξεις – Το ΔΝΤ πετάει το μπαλάκι τους Ευρωπαίους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιχείρηση καθησυχασμού από Τσακαλώτο μετά το «κραχ»: «Δεν είναι αλήθεια ότι καταρρέουν οι τράπεζες»



    ΣΧΟΛΙΑ