• Πολιτική

    Κομφούζιο στη Βουλή με τροπολογία 114 σελίδων που κατέθεσε ο Κουρουμπλής μαζί με νομοσχέδιο

    • NewsRoom
    Παναγιώτης Κουρουμπλής

    Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής


    Μια απίστευτη κατάσταση έζησαν οι βουλευτές κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπ. Ναυτιλίας για την ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας «για θέματα αρμοδιότητας του και ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής στην ακτοπλοΐα».

    Το νομοσχέδιο που έγινε δεκτό με τις θετικές ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ (καταταψηφίστηκε από ΝΔ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι δήλωσαν «παρών»), συνοδεύθηκε από μια τροπολογία 114 σελίδων! Το μέγεθος της τροπολογίας, που προκάλεσε χάος στη βουλή με το πλήθος των γενικών ρυθμίσεων και διορθώσεων για κάθε είδους θέμα, ανάγκασε το  προεδρείο να διακόψει για λίγη ώρα προκειμένου να μπορέσει να βγάλει άκρη με το τι έχει αλλάξει και το νομοσχέδιο να επανέρχεται ως νέο κείμενο, έχοντας συμπεριλάβει όλα τα προηγούμενα!

    Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι απαξιώνει τη Βουλή νομοθετώντας εκτός διαδικασίας και ζήτησε την απόσυρση της, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε συγνώμη τονίζοντας ότι ποτέ δεν θα ήθελε να συζητηθεί τροπολογία του με αυτή τη διαδικασία, αλλά δεν έγινε εκ του πονηρού.

    Παράλληλα, κατατέθηκε και ψηφίστηκε η βουλευτική τροπολογία με την οποία άνοιξε ο δρόμος για τον διορισμό στον ΟΛΠ (ή σε περίπτωση που δεν μπορούν να απορροφηθούν εκεί στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα), όσων είχαν πετύχει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ τα έτη 2009, 2011 και 2014 και δεν είχαν διοριστεί, την οποία είχαν παρουσιάσει πριν λίγες ημέρες 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, ο οποίος υποστήριξε πως αφορά μόλις 4 άτομα).

     



    ΣΧΟΛΙΑ