• Πολιτική

    Το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας για την επέτειο από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

    • NewsRoom
    Νέα Δημοκρατία ΝΔ


    Το μήνυμά της για την επέτειο για τα 51 χρόνια από την ημέρα του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου έστειλε η Νέα Δημοκρατία. «Η επέτειος της 21ης Απριλίου θυμίζει σε όλους θλιβερές στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Εποχές πολιτικής ανωμαλίας, υπονόμευσης των θεσμών, εθνικού και κοινωνικού διχασμού» αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ συνεχίζει πως «η αποφυγή ανάλογων φαινομένων στις μέρες μας αποτελεί θεμελιώδη δημοκρατική υποχρέωση κάθε κόμματος και κάθε πολίτη».

    Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

    «Η επέτειος της 21ης Απριλίου θυμίζει σε όλους θλιβερές στιγμές της ελληνικής ιστορίας. Εποχές πολιτικής ανωμαλίας, υπονόμευσης των θεσμών, εθνικού και κοινωνικού διχασμού. Η αποφυγή ανάλογων φαινομένων στις μέρες μας αποτελεί θεμελιώδη δημοκρατική υποχρέωση κάθε κόμματος και κάθε πολίτη.

    Τιμούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα που αντιστάθηκαν στο καθεστώς των συνταγματαρχών και συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα. Αλλά και όλους όσοι έχτισαν μια σταθερή Δημοκρατία και συνέβαλαν στο να βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα σε όλους τους θεσμούς των δημοκρατικών Κρατών της ηπείρου μας.

    Η Νέα Δημοκρατία και ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ήταν οι πρωτεργάτες αυτού του επιτεύγματος. Ο αγώνας, όμως, για την προάσπιση και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας είναι συνεχής. Τιμώντας τις αξίες και την πολιτική παρακαταθήκη της, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει τον αγώνα εναντίον κάθε ολοκληρωτισμού και υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας».

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για τα 51 χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών (pic)



    ΣΧΟΛΙΑ