• Πολιτική

    Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν το σπίτι του Γιάννη Μπουτάρη (pics) – Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

    • NewsRoom

    Μπουτάρης Γιάννης


    Στόχος αγνώστων έγινε το σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, το βράδυ της Τετέρτης. Οι δράστες, αφού εισέβαλαν από την είσοδο της πολυκατοικίας, ανέβηκαν στον όροφο και έβαψαν με κόκκινο σπρέι την πόρτα, ενώ έγραψαν τη λέξη «Προδότη» στους τοίχους.

    «Θεωρώ πως ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο γιατί οι δράστες ήξεραν τη διεύθυνση και την ακριβή κατοικία μου, αφού στα θυροτηλέφωνα της οικοδομής και στην πόρτα του διαμερίσματος δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο το όνομά μου. Αναστατώθηκε η οικογένειά μου και κυρίως τα παιδιά της γυναίκας μου, ηλικίας 7-14 ετών, που ήταν τα πρώτα που το είδαν φεύγοντας για το σχολείο», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μπουτάρης.

    «Λυπάμαι για την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων θερμοκέφαλων. Τακτικά δέχομαι υβριστικά και απειλητικά τηλεφωνήματα. Δεν πτοήθηκα ούτε στον ξυλοδαρμό, δεν θα πτοηθώ ούτε και τώρα», πρόσθεσε.

    Άμεση ήταν η καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο.

    Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε: «Μετά την αποτρόπαιη και φασιστική επίθεση κατά του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη πριν από λίγους μήνες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης γίνεται ξανά στόχος ακραίων στοιχείων που επιχειρούν με τέτοιου είδους επιθέσεις να εκφοβίσουν τον Γιάννη Μπουτάρη αλλά και τη Δημοκρατία. Προφανώς και δεν πρόκειται για αγανακτισμένους πολίτες. Οσο πολιτικές δυνάμεις αλλά και δημοκρατικοί πολίτες επιτρέπουν ή ανέχονται τέτοιες ακροδεξιές συμπεριφορές τόσο ο φασισμός θα απειλεί να εισβάλει ξανά από το περιθώριο της Ιστορίας».

    Τον βανδαλισμό καταδίκασε με δήλωσή του στο twitter, o Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. “Απαράδεκτος και απόλυτα καταδικαστέος ο βανδαλισμός του σπιτιού του Γιάννη Μπουτάρη. Τέτοιες ακραίες συμπεριφορές και επιθέσεις δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατία μας και δεν δικαιολογούνται για κανένα λόγο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

    «Ο βανδαλισμός στο σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, η πολλοστή επίθεση εναντίον του, με αποκορύφωμα τον προ λίγων μηνών προπηλακισμό του, προσιδιάζει σε φασιστικές λογικές και πρακτικές. Δεν στρέφεται μόνο ενάντια στον ίδιο, αλλά και κατά της Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: Να είναι σίγουροι οι φασίστες ότι ούτε τρομοκρατούν, ούτε εκφοβίζουν κανέναν. Κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να καταδικάσει την συγκεκριμένη ενέργεια.

    Και η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε την επίθεση στο σπίτι του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. «Μέθοδοι βίας και τρομοκρατίας δεν έχουν καμία απολύτως θέση στη Δημοκρατία μας», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



    ΣΧΟΛΙΑ