• Ελλάδα

    Θεανώ Φωτίου για το «μαχαίρι» στους τρίτεκνους: Θα… αντιμετωπίσουμε τις απώλειες

    • NewsRoom
    θεανω φωτιου

    Θεανώ Φωτίου, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας


    Καμία αλλαγή δεν προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση στις ρυθμίσεις στα οικογενειακά επιδόματα που επιφέρουν μεγάλες απώλειες στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. «Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο», ανέφερε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η αρμόδια υπουργός, Θεανώ Φωτίου.

    Η κυρία Φωτίου παραδέχθηκε ότι θα υπάρξουν απώλειες για κάποιους δικαιούχους, ωστόσο απέδωσε το κλίμα που δημιουργήθηκε σε λανθασμένες εντυπώσεις, καθώς όπως είπε στην πλειοψηφία των δικαιούχων αυξάνονται τα χρήματα του επιδόματος. Όσο για τις απώλειες που θα δουν οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι, η αναπληρώτρια υπουργός υποσχέθηκε πως θα αντιμετωπίσει το θέμα εντός του 2018.

    «Από τις 800.000 οικογένειες, οι 738.000 θα δουν αυξήσεις. Κάποιοι θα έχουν και μειώσεις. Αυτές θα τις αντιμετωπίσουμε μέσα στην χρονιά, γιατί η κυβέρνηση θα αφιερώσει την χρονιά στην προστασία των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Φωτίου. «Λάθος έχει δημιουργηθεί αίσθημα καταστροφολογίας στους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Όμως, σε μια μεταρρύθμιση μπορεί να έχεις και κάποιες απώλειες, τις οποίες θα τις αντιμετωπίσουμε».

    Η υπόσχεση της αν. υπουργού φαίνεται πως ικανοποιεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έδειξαν να ανησυχούν με τις ρυθμίσεις.  Άλλωστε, τις ίδιες υποσχέσεις εξέφρασε και ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Η κυβέρνηση διαρρέει πως οι απώλειες για τους δικαιούχους θα είναι συνολικά της τάξης των 27 εκ. ευρώ.

    Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Έφη Αχτσιόγλου, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Ξυδάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στο στόχαστρο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η Θεανώ Φωτίου για το «μαχαίρι» στα επιδόματα τριτέκνων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργή Τρίτεκνων κατά Τσακαλώτου: «Έλα να ζήσεις εσύ τα παιδιά σου με αυτά τα χρήματα»



    ΣΧΟΛΙΑ