• Πολιτική

    Τερέζα Μέι: Η κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο για το Brexit – Πρόταση μομφής ετοιμάζουν μέλη του κόμματός της!

    • NewsRoom
    Μάντσεστερ Τερέζα Μέι


    Η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε το σχέδιο συμφωνίας Brexit που κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες ανέφερε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σε μια σύντομη δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης του.

    Όπως ανέφερε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, το σχέδιο «είναι το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τη συμφωνία. «Αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα που μας βοηθά να συνεχίσουμε και ότι η συμφωνία είναι σταθερά προς το εθνικό συμφέρον», ανέφερε.

    Πρόσθεσε ότι η συμφωνία ανταποκρίνεται με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το Brexit «Αυτή θα είναι μια απόφαση που θα τεθεί υπό εξαντλητικό έλεγχο», είπε τονίζοντας ότι είναι έτοιμη να εξηγήσει τη συμφωνία με δήλωση της την Πέμπτη στο κοινοβούλιο.

    Έντονες αντιδράσεις στο κόμμα της – Έρχεται πρόταση μομφής;

    Ωστόσο, την ίδια ώρα, οι υποστηρικτές του Brexit μέσα στο ίδιο το κόμμα της Τερέζα Μέι ενδέχεται να καλέσουν σε ψηφοφορία δυσπιστίας ενάντια στην ηγεσία του συντηρητικού κόμματος της βρετανίδας πρωθυπουργου.

    Όπως αποκάλυψε η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κούνσμπεργκ, επικαλούμενη ανώτερο στέλεχος των Συντηρητικών, οι υποστηρικτές του Brexit είναι τόσο εξαγριωμένοι με το σχέδιο συμφωνίας της Μέι για την αποχώρηση από την ΕΕ, που καταθέτουν επιστολές στον επικεφαλής μιας επιτροπής Συντηρητικών βουλευτών υπεύθυνων για τον χειρισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης της ηγεσίας του κόμματος.

    «Ανώτερα στελέχη των Τόρις μου αναφέρουν ότι η οργή των Brexiteer είναι τόσο μεγάλη που φαίνεται πιθανό να ζητήσουν τη διεξαγωγή ψήφου δυσπιστίας της ηγεσίας του κόμματος αύριο», τόνισε η Κούνσμπεργκ με tweet της.

    Σύμφωνα με το Bloomberg ο υπουργός υπεύθυνος του Brexit Ντομινίκ Ράαμπ δεν αναμένεται πλέον να ταξιδέψει σήμερα στις Βρυξέλλες για να χαιρετήσει το σχέδιο συμφωνίας Brexit με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.



    ΣΧΟΛΙΑ