• Πολιτική

    Στην αγκαλιά της γης της Βορείου Ηπείρου επέστρεψε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας (pics, video)

    • NewsRoom


    Κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες πάνω από 3.000 Έλληνες αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Πέμπτης τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Στο σημείο όπου εθάφη η σορός του, στο κοιμητήριο του χωριού, έχει ήδη τοποθετηθεί, από νωρίς το πρωί η ελληνική σημαία, την οποία ο ίδιος είχε μαζί του στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

    Νωρίτερα, σε κλίμα βαθιάς οδύνης εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, αφού πρώτα η σορός έφτασε στην εκκλησία περνώντας μέσα από τους δρόμους του αγαπημένου του τόπου καταγωγής, υπό τους ήχους μοιρολογιών της Βόρειας Ηπείρου.

    Την πομπή ακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι που κατέφθασαν από όλες τις μεριές της Ελλάδας, κυρίως άτομα με καταγωγή από την Βόρεια Ήπειρο, παρά την ταλαιπωρία από το πολύωρο ταξίδι και τους εξονυχιστικούς ελέγχους στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

    Οι αυξημένοι έλεγχοι στα ελληνοαλβανικά σύνορα προκάλεσαν την αντίδραση των Ελλήνων καθώς οι αλβανικές αρχές στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς απαγόρευαν την είσοδο στη χώρα ατόμων με διάφορες προφάσεις.

    Σύμφωνα με καταγγελίες δεν επετράπη ή είσοδος ατόμων με ελληνικές σημαίες και μπλούζες που έγραφαν «Βόρεια Ήπειρος», ενώ οι αρχές της Αλβανίας εμπόδισαν έναν άνδρα που είχε τατουάζ με την ελληνική σημαία να περάσει στη χώρα.

    Πάντως, δεν έλειψαν και τα συνθήματα για τη Μακεδονία αλλά και κατά της Ελληνικής κυβέρνησης, κατακρίνοντας τη σιωπή του Άλέξη Τσίπρα. Το περιστατικό του θανάτου του Κατσίφα άλλωστε ήταν ένα από τα πρώτα σημαντικά περιστατικά που κλήθηκε να διαχειριστεί ως υπουργός Εξωτερικών, με την στάση της στάση του να κρίνεται ανεπαρκείς, όπως τον κατηγόρησε με πόνο η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Από την πλευρά της ΝΔ, στους Βουλιαράτες έχει φτάσει για την κηδεία και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με ελληνικές σημαίες στο «τελευταίο αντίο» για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φοβούνται επεισόδια στην κηδεία Κατσίφα – Αυτοσυγκράτηση ζητά η Αθήνα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας



    ΣΧΟΛΙΑ