• Πολιτική

    Στη Βουλή φέρνει η ΝΔ το θέμα της διαχείρισης του μεταναστευτικού

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης


    Αίτηση για προ ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση στη Βουλή με θέμα το μεταναστευτικό, τον τρόπο διαχείρισής του από την κυβέρνηση και τις καταγγελίες για διασπάθιση κονδυλίων, καταθέτει η Νέα Δημοκρατία.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, «η αδυναμία διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος από την πλευρά της κυβέρνησης, προσβάλλει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όσων αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα, απειλεί την κοινωνική συνοχή περιοχών που δέχονται μεγάλο βάρος προσφύγων-μεταναστών, όπως του Ανατολικού Αιγαίου και πλήττει σοβαρά τη διεθνή εικόνα της χώρας».

    «Εικόνες από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπως σε αυτό της Μόριας Λέσβου, αναδεικνύουν τις ελλιπείς τους υποδομές, την πλήρη απουσία στοιχειωδών κανόνων υγιεινής, τη βία και την ανομία που κυριαρχεί σε αυτά, μεταδίδονται καθημερινά από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, εκθέτοντας με πρωτοφανή τρόπο την πατρίδα μας. Ο απάνθρωπος τρόπος διαβίωσης στους καταυλισμούς είναι αναντίστοιχος με την τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια που έχει διατεθεί στη χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνολικού ύψους άνω του 1,6 δισ. ευρώ. Χρηματοδότηση που έχει χορηγηθεί απευθείας και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας τους λόγω και του ανεπαρκούς θεσμικού πλαισίου εποπτείας τους. Και προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι για το θέμα αυτό η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (O.L.A.F.) έχει ξεκινήσει έρευνα για τον τρόπο που αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια του υπουργείου Άμυνας τα οποία αφορούν τη σίτιση στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λοβέρδος: Η διαχείριση του μεταναστευτικού «λύδια λίθος» της απανθρωπιάς της κυβέρνησης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πύρ ομαδόν» από τη ΝΔ στην Κυβέρνηση για τα κονδύλια για τους μετανάστες



    ΣΧΟΛΙΑ