• Πολιτική

    ΣτΕ: Εγκρίθηκε το αγκυροβόλιο στον κόλπο των Μεγάρων – Απορρίφθηκαν οι προσφυγές

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Ο κόλπος των Μεγάρων θα έχει το δικό του αγκυροβόλιο και με την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές της δημοτικής αρχής, του Συνδέσμου «Ένωση Πολιτών» και 9 κατοίκων της περιοχής που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις που καθόριζαν ως περιοχή αγκυροβολίας, τη θαλάσσια περιοχή του κόλπου των Μεγάρων, δυτικά της Σαλαμίνας.

    Για παράβαση διατάξεων του Συντάγματος και της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην περιοχή της Αττικής έκαναν λόγο οι προσφεύγοντες. Ομως, το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με δυο αποφάσεις του, απέρριψε ως αβάσιμους και αναπόδεικτους τους ισχυρισμούς τους.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό των αποφάσεων, το αγκυροβόλιο είναι ασφαλές, οριοθετήθηκε σε θαλάσσιο χώρο που δεν έχει ειδική προστασία, εξυπηρετεί ανάγκες των βιομηχανικών εγκαταστάσεων της περιοχής, έχει ελάχιστη απόσταση 0,91 ναυτικό μίλι από τον πλησιέστερο οικισμό της Πάχης Μεγάρων, δεν χρησιμοποιείται για παροπλισμό πλοίων και δέχεται πλοία κάτω των 100 μέτρων, στα οποία απαγορεύεται η εκτέλεση ρυπογόνων εργασιών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταγγελία για μαστίγωμα σωφρονιστικού υπαλλήλου-Διαψεύδει το υπουργείο Δικαιοσύνης διατάζοντας έρευνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάος με ΜΑΤ και τραυματίες έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμβούλιο Εφετών: Νέα απόρριψη τουρκικού αιτήματος για έκδοση Τουρκάλας, κουρδικής καταγωγής



    ΣΧΟΛΙΑ