• Πολιτική

    Σταθάκης: Νόμιμα δέχθηκε η ΔΕΠΑ τις μεταχρονολογημένες επιταγές της ELFE

    • NewsRoom
    Σταθάκης

    Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας


    Νόμιμη χαρακτηρίζει ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης την απόφαση της ΔΕΠΑ να δεχθεί τις μεταχρονολογημένες επιταγές της ELFE, καθώς όπως υποστήριξε υπήρξε σχετική δικαστική απόφαση και δεν ήταν απόφαση της διοίκησης ή της Γενικής Συνέλευσης.

    “Το δικαστήριο απεφάνθη ότι μπορεί η ΔΕΠΑ να αποδέχεται 6μηνες μεταχρονολογημένες επιταγές” ανέφερε ο κ. Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος υπουργών της κυβέρνησης για εμπλοκή τους στην υπόθεση. Όπως ανέφερε η απόφαση απαγόρευσε στη ΔΕΠΑ να εισπράττει το 50% των οφειλών σε μετρητά και το υπόλοιπο σε επιταγές. «Oι μέτοχοι προσπάθησαν να αυστηροποιήσουν το σύστημα πληρωμών όμως το δικαστήριο δεν το αποδέχθηκε» συνέχισε ο κ. Σταθάκης.

    Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη τα περί μαύρου χρήματος είναι άνευ αντικειμένου ενώ ουδέποτε μπήκε σε ουσιαστική συζήτηση το σχέδιο για διαγραφή των χρεών της ELFE με ανταλλαγή ακινήτων της εταιρείας.

    «Θα έχουμε να πούμε πολλά για το χρέος της ELFE με τη ΔΕΠΑ και για στελέχη της ΝΔ στη ΔΕΠΑ και τα Λιπάσματα», ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Νίπτει τας χείρας του» ο Σταθάκης για τη ΔΕΠΑ: «Αν υπάρχει σκάνδαλο, θα αφορά τη ΝΔ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση ΝΔ για ΔΕΠΑ: Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος, θα διαλευκανθεί η σκανδαλώδης υπόθεση

     



    ΣΧΟΛΙΑ