• Πολιτική

    Σπυράκη: Τη Δευτέρα ο Καμμένος θα κληθεί να απαντήσει τέσσερα σοβαρά ερωτήματα

    • NewsRoom

    Μαρία Σπυράκη


    Η υπόθεση Καμμένου μονοπώλησε τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. Πιο συγκεκριμένα, η κα Σπυράκη μεταξύ άλλων κατά την αρχική της τοποθέτηση σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει τη Δευτέρα στη Βουλη.»

    -Γιατί σε διακρατική συμφωνία υπάρχει μεσάζων;
    -Ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος και ποια η σχέση του με Καμμένο;
    -Σε ποιες αγοραπωλησίες έχει εμπλακεί ο κ. Παπαδόπουλος;
    300.000 βλήματα, ενώ οι Σαουδάραβες φαίνονται για 100.000; Τι να απέγιναν τα 200.000;

    Ακόμη, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναρωτήθηκε αν έχει υπογραφεί τελικά η συμφωνία «κατά τον κ. Καμμένο η σύμβαση έχει υπογραφεί. Το αναφέρει μάλιστα ο ίδιος στη Βουλή. Η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει εισπράξει ήδη 66 εκ. Ευρώ. Τι ακριβώς έχει γίνει με τα 66 εκ. Ευρώ που θα έπρεπε να έχουν ήδη εισρεύσει;»

    Ερωτηθείσα για τους χειρισμούς του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Κακλαμάνη, η κα Σπυράκη τόνισε ότι «ο κ. Κακλαμάνης υιοθέτησε πλήρως τη στάση της ΝΔ.«Η ΝΔ ορθά ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό», λέει στην ΕΦΣΥΝ.

    Επιπλέον, η κα Σπυράκη επισημαίνει ότι «βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που έχει επιλεγεί στη Βουλή και δεν υπήρχε διαρροή. Το ερώτημα είναι πολιτικό: τι έχουν να κρύψουν σε μια διακρατική συμφωνία που έχει κυρώσει η Βουλή χωρίς μεσάζοντα;»

    Όσον αφορά στη στάση του υπουργού Εξωτερικών σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα η “γαλάζια” εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ο κ. Κοτζιάς μάλιστα είχε κάνει την πρόβλεψη να ενημερώνονται οι βουλευτές για πράξεις του ΥΠΕΞ άνω 25.000 ευρώ. Άρα, τι έχουν να κρύψουν; Είναι όλα απολύτως γνωστά, έχουν επικυρωθεί από το ΚΥΣΕΑ, αλλά διακρίνουμε μια όψιμη τυποκρισία.. Η συζήτηση προκύπτει από τις συνεχείς αναφορές του Τύπου για τη σύμβαση.»

    Η κα Σπυράκη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις σχέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο σημειώνοντας ότι σε δελτία τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποτυπώνονται οι επισκέψεις Παπαδόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, ενώ ο κ. Καμμένος διέψευδε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχε κάποια σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ΕΔΕ για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων διέταξε ο Καμμένος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίση πανικού στο Μαξίμου βλέπουν στην Πειραιώς σχετικά με την υπόθεση Καμμένου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα χτυπήματα από Φίλη και Κυρίτση σε Καμμένο: «Να ακυρωθεί η πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία»



    ΣΧΟΛΙΑ