• Πολιτική

    Σπυράκη: Ο Τσακαλώτος μιλά σαν εκπρόσωπος του διεθνούς καπιταλισμού

    • NewsRoom

    Μαρία Σπυράκη


    Επιχείρηση αλλαγής ατζέντας ασκείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σηκώνοντας ψηλά τα ζητήματα των πλειστηριασμών, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αφήνει την υπόθεση της πώλησης οπτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

    Η εκπρόσωπος τύπου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος τις χθεσινές του δηλώσεις υπερασπίστηκε ουσιαστικά το τραπεζικό σύστημα, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά από κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι η ισχύουσα νομοθεσία καλύπτει μόλις το 60% της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Άκουσα τον κ. Τσακαλώτο να μιλάει για τα προβλήματα των τραπεζών και αν δεν γνώριζα την φωνή του θα νόμιζα πως μιλάει κάποιος από τους εκπροσώπους του διεθνούς καπιταλισμού. Είναι φαίνεται αυτός ο λόγος που επιλέγει να επενδύσει τα χρήματα του σε τράπεζες του εξωτερικού και αποφεύγει τις εγχώριες τράπεζες» είπε μεταξύ άλλων η Μαρία Σπυράκη.

    Από την άλλη η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ επεσήμανε η ΝΔ είχε προστατεύσει την πρώτη κατοικία και επιτέθηκε συνολικά στην κυβέρνηση τόσο για τον παράνομο τζόγο όσο και για την υπόθεση της πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία.

    «Από την 1η Ιανουαρίου του 2018 δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας για την λεγόμενη λαϊκή κατοικία. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει και είχε προστατεύσει μέχρι τέλους την πρώτη κατοικία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναζητεί την σωτηρία από τους πλειστηριασμούς την ώρα που ανέχεται τον παράνομο τζόγο και συνάπτει κατά συρροή σχέση με διαπλεκόμενους παλιούς και νέους, βαρόνους και μεσάζοντες» τόνισε η κα Σπυράκη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν ντρέπεστε καθόλου, κύριοι της κυβέρνησης;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: kolotoumba Τσακαλώτου: Οι πλειστηριασμοί κάνουν καλό σε τράπεζες και κοινωνία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καταγγελία Βορίδη: Πλαστά τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος



    ΣΧΟΛΙΑ