• Πολιτική

    Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στον Έβρο: «Εύχομαι τα δύο παιδιά μου να είναι καλά» λέει ο πατέρας


    Με σπαρακτικά λόγια ο Μουράτ Ακτσαμπάι, ο οποίος επιχείρησε να φύγει με την οικογένειά του από την Τουρκία μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων περιγράφει την τραγωδία που βίωσε, έχοντας χάσει σύζυγο και παιδί στον Έβρο.

    «Η γυναίκα μου δεν γνώριζε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν», δήλωσε ο Ακτσαμπάι μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

    «Κολυμπούσα για να σώσω τα δύο μου παιδιά, αλλά ήταν αδύνατο να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Άρχισα να βουτάω αλλά δεν μπορούσα να τα τραβήξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω τα παιδιά δεν ήταν εκεί» είπε.

    Σχετικά με τα δυο του παιδιά που αγνοούνται, ευχήθηκε να είναι ζωντανά. «Ελπίζω ιδιαίτερα για αυτό που φορούσε σωσίβιο. Σας παρακαλώ με όλη μου την καρδιά να συνεχίσετε τις έρευνες».

    Ο ίδιος, εξιστόρησε την τραγωδία που εκτιλήχθηκε στον Έβρο:

    «Οταν η βάρκα πλησίαζε την άλλη πλευρά του ποταμού υπήρχαν θάμνοι και κλαδιά. Η βάρκα χτύπησε σε κάποιο δέντρο ή θάμνο και άρχισαν να μπαίνουν νερά. Αναποδογυρισε και οι 11 επιβάτες πέσαμε στο νερό. Ζητήσαμε σωσίβια, όμως οι λαθρέμποροι μας είπαν ότι δεν τα χρειαζόμασταν. Πήραμε μόνο δύο σωσίβια μαζί μας. Το ένα το δωσαμε σε μία μητέρα και το άλλο το φοράει το αγόρι μου που αγνοείται».

    Σε ερώτηση γιατί αποφάσισαν να φύγουν απάντησε: «Εξαιτίας των προβλημάτων στη χώρα μας έπρεπε να δραπετεύσουμε, αν γνωρίζαμε ότι μπορεί να συνέβαινε αυτό θα το σκεφτόμασταν περισσότερο. Αλλά μας είπαν ότι ήδη πολλοί το έχουν καταφέρει. Έτσι θα μπορούσαμε κι εμείς».

    Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Θουρίου. Στη βάρκα επέβαιναν συνολικά εννέα άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συντάξεις χηρείας: Περικοπές έως και 66% με τον νέο υπολογισμό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλληνας που έδωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας ο διαδηλωτής που ξυλοκοπήθηκε από σωματοφύλακα του Μακρόν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Τσίπρας: To μόνο μου αδίκημα είναι ότι είμαι ξάδερφος του πρωθυπουργού



    ΣΧΟΛΙΑ