• Πολιτική

    Σφοδρές χιονοπτώσεις στην Μεγάλη Βρετανία – Ακυρώνονται πτήσεις (video)

    • NewsRoom


    Στα λευκά έχει ντυθεί η Μεγάλη Βρετανία με το Λονδίνο να έχει σχεδόν παραλύσει από τον βαρύ χειμώνα, όπως και οι βορειότερες περιοχές της χώρας με αποτέλεσμα να ακυρώνονται συνεχώς πτήσεις.

    Το ύψος του χιονιού έφτασε τα 28 εκατοστά στο Σένιμπριτζ της Ουαλίας και στο Χάι Γουάικομπ, έξω ακριβώς από το Λονδίνο, τα 12. Τα αεροδρόμια δεν λειτουργούν, οι πτήσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και το οδικό λόγω της μεγάλης ποσότητας του χιονιού. Πολλές περιοχές είναι χωρίς ηλεκτρικό, ενώ σε πολλές πόλεις έχει παγώσει το νερό.

    H Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα με βροχές και χιόνια. Όπως αναφέρουν τα τηλεοπτικά δίκτυα, η περιφέρεια του Πα ντε Καλαί, έχει τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό καθώς αναμένεται ένα κύμα κακοκαιρίας με σφοδρούς ανέμους να πλήξει την περιοχή.

    Παράλληλα λόγω ναυτικού ατυχήματος, νωρίτερα σήμερα, έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των φεριμπότ από το Καλαί για τη Βρετανία. Το πλοίο προσάραξε σε ξέρα, δύο ρυμουλκά σκάφη προσπαθούν να το επαναφέρουν, αλλά αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στο έργο τους, λόγω καιρού, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.

    Όπως αναφέρουν τα βρετανικά Μέσα αμφίβολη παραμένει η διεξαγωγή του ντέρμπι της Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμφωνία με την ΕΕ για το πόσα θα πληρώσει η Βρετανία για το Brexit

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, καταιγίδες και χιόνια



    ΣΧΟΛΙΑ