• Πολιτική

    Σε εξέλιξη η συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ – Νίμιτς στη Βιέννη

    • NewsRoom
    Ν. Ντιμιτρόφ - Ν. Κοτζιάς

    Ν. Ντιμιτρόφ – Ν. Κοτζιάς


    Ξεκίνησε στις 16.00 ώρα Ελλάδας στις εγκαταστάσεις της τρίτης έδρας των Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη, η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και του ομόλογού του από πλευράς ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, παρουσία του προσωπικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

    Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά συνάντηση των τριών που πραγματοποιείται στη Βιέννη, καθώς είχαν προηγηθεί δύο άλλες, στις 13 Φεβρουαρίου και στις 30 Μαρτίου, με την τελευταία να πραγματοποιείται στο αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς λόγω τότε της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών, οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ παρέμειναν την ημέρα εκείνη κλειστές.

    Η τελευταία συνάντηση της 30ής Μαρτίου με διάρκεια 6,5 ωρών έγινε σε άκρως φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, να τονίζει πως «είναι δύσκολα τα βήματα που κάνουμε, αλλά όλα τα βήματα μας φέρνουν πιο κοντά στην πιθανότητα μιας λύσης».

    Σημειώνεται δε πως ο Γιοχάνες Χαν εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος πιστεύοντας πως η ονοματολογία της ΠΓΔΜ θα έχει καθοριστεί εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων αλλά τόσο η ελληνική όσο και η σκοπιανή πλευρά το διέψευσαν υπογραμμίζοντας της δυσκολία του εγχειρήματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κομισιόν: Άμεση επίλυση του ονόματος της ΠΓΔΜ ζητά στην ετήσια έκθεση της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρίτο «όχι» της Τουρκίας στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα Σκόπια επιστρατεύουν διεθνείς προσωπικότητες για lobbying, η Αθήνα… κοιμάται



    ΣΧΟΛΙΑ