• Πολιτική

    Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν στην Αθήνα – Όλο το σχέδιο και οι «κωδικοί»

    • NewsRoom


    Λεπτομερές σχεδιάγραμμα για επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εντόπισε η Αντιτρομοκρατική μέσα σε ένα από τα διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν οι εννέα Τούρκοι της οργάνωσης DHKP-C οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα στα τέλη Νοεμβρίου.

    ‘Όπως αναφέρει το «Βήμα» σε ένα από τα διαμερίσματα εντοπίστηκε μία αυτοσχέδια ρουκέτα, ένα όπλο και ένα εγχειρίδιο κανόνων μυστικότητας που έπρεπε να ακολουθούν τα μέλη της οργάνωσης.

    Στο σχέδιο χτυπήματος του κ. Ερντογάν, το οποίο αποκαλύπτει η εν λόγω εφημερίδα, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει τον κωδικό «Σκορπιός» χωρίς όμως να προκύπτει με σαφήνεια το σημείο στο οποίο σχεδιαζόταν να γίνει η επίθεση.

    Όπως αποκαλύφθηκε πάντως, η επίθεση θα διεξαγόταν από δύο πλευρές του αυτοκινήτου που μετέφερε τον Τούρκο Πρόεδρο. Υπήρχε δε, και άλλη ένοπλη ομάδα που θα κτυπούσε στην πίσω πλευρά της πομπής, σαν ομάδα κάλυψης της πρώτης.

    Υπενθυμίζεται ότι οι εννέα Τούρκοι βρίσκονται υπό κράτηση αντιμέτωποι, μεταξύ άλλων, με κατηγορίες για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο οικονομικό σκάνδαλο στη μασονική στοά, ο λογιστής και ο πόλεμος στην Τεκτονική Αδελφότητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟ ιερέας συνάντησε ξανά το μοντέλο από τη Λέσβο που κρατείται στο Χονγκ Κονγκ–Έτοιμη για τη δίκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προσοχή! Αυξημένος ο κίνδυνος κλοπών στις γιορτές – Πώς να προφυλαχθείτε



    ΣΧΟΛΙΑ