• Πολιτική

    Ρωσία: Ξεκίνησε η παραγωγή των S-400 – Προορίζονται για την Τουρκία

    • NewsRoom
    S-400

    S-400


    Ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 τα οποία προορίζονται για την Τουρκία, όπως δήλωσε ο Αλεξάντερ Μιχέεφ, γενικός διευθυντής της εταιρείας Rosoboronexport, την Τετάρτη.

    «Αρχίσαμε την εκτέλεση της σύμβασης. Δεν μιλάμε για τις παραδόσεις των S-400», απλά «άρχισε η παραγωγή των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας», διευκρίνισε ο Μιχέεφ από την Αττάλεια, μετέδωσαν το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti και το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Τον Δεκέμβριο, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι συνήψε συμφωνία με τη Ρωσία για την αγορά δύο συστοιχιών του συστήματος S-400 μέχρι τα τέλη του 2019.

    Την 3η Απριλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσαν στην Άγκυρα ότι συμφώνησαν να επισπεύσουν τις παραδόσεις των συστημάτων. Οι παραδόσεις αναμένεται να αρχίσουν στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι απολογία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: «Αν θέλαμε μπορούσαμε να εμποδίσουμε τους Τούρκους στρατιώτες»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαβρόφ: «Εκβιασμός» οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Άγκυρα για τους S-400

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάιατ: «Ελπίζουμε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα επιστρέψουν πολύ γρήγορα»



    ΣΧΟΛΙΑ