• First Top Stories

    Πρώην διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ απαντά στα περί οικονομικών ελλειμμάτων και «γυψοσανίδων»

    • NewsRoom


    Σε ιδιαίτερο σκληρό τόνο κινούνται οι απαντήσεις της τέως προϊσταμένης της Οικονομικής Υπηρεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Κατερίνας Πολύζου, για τα ελλείμματα που καταλογίζει το υπουργείο Υγείας στον οργανισμό, αλλά και για τις πρόσφατες αποκαλύψεις περί κρυπτών όπου βρέθηκαν έγγραφα και τιμολόγια. Επίσης, προχωρά σε καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο ερευνούν τον οργανισμό τα κλιμάκια των Ειδικών Επιθεωρητών που διορίσθηκαν από την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

    Στην πεντασέλιδη δήλωση της κ. Πολύζου ενώπιον του προέδρου και των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, με κοινοποίηση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, γίνονται και καταγγελίες για εκφοβισμό υπαλλήλων υπό την προεδρία του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, ενώ γίνονται αναφορές στον ρόλο που παίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

    Ειδικά για τις γυψοσανίδες, η κ. Πολύζου αναφέρει: «Μέχρι σήμερα έχω ακούσει από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη σε δημόσιες δηλώσεις του να λέει πότε ότι τα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν εξαφανιστεί-υπεξαχθεί από τους χώρους του ΚΕΕΛΠΝΟ όπου και έπρεπε να φυλάσσονται και πότε ότι έχουν καεί ή και πνιγεί.

    » Επιπλέον έχω ακούσει την ίδια την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου να λέει επανειλημμένως σε προσωπικές τις συνεντεύξεις στην τηλεόραση σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας ότι τα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν υπεξαχθεί σε άγνωστο τόπο και θα ασκηθούν προς τούτο διώξεις.

    » Αίφνης δια του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Documento» της Κυριακής 4 Νοεμβρίου 2018 συνομολογείται από την πηγή αυτού ήτοι τους ίδιους τους Ειδικούς Επιθεωρητές που διόρισε η Πρόεδρος του ΣΟΕΕ Μαρία Παπασπύρου και επί σχεδόν 2 έτη ελέγχουν το ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι τίποτε από τα ανωτέρω δεν ισχύει καθώς τα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ ανευρέθηκαν στις αποθήκες εγγράφων-αρχείων του ίδιου του ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα στην κεντρική του Υπηρεσία.

    » Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πιο φυσική θέση τήρησης παλαιών (χρονολογικά) εγγράφων του ΚΕΕΛΠΝΟ από τις ίδιες τις επίσημες αποθήκες του φορέα. Επιπλέον επισημαίνεται ότι καμία αποθήκη του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι κρυφή όλες οι αποθήκες είναι επίσημες ευρίσκονται στους υπόγειους ορόφους της κεντρικής υπηρεσίας και είναι σε κοινή θέα».



    ΣΧΟΛΙΑ