• Πολιτική

    Πόσο στοιχίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο οι «εκλεκτοί» του Πολάκη για το Νοσοκομείο Σαντορίνης

    • NewsRoom
    Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, διοικητής νοσοκομείου Θήρας

    Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, διοικητής νοσοκομείου Θήρας


    Η τοποθέτησή τους στη διοίκηση ενός εκ των νεώτερων νοσοκομείων της χώρας, το Νοσοκομείο Σαντορίνης , προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Άλλωστε δεν είναι συνηθισμένο να τοποθετούνται στη διοίκηση ενός κρατικού νοσοκομείου ένας πρώην ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ και ένας πρώην πωλητής λαμπτήρων, το κυριότερο προσόν των οποίων υπήρξε ότι διατέλεσαν «έμπιστοι συνεργάτες» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

    Μετά ήρθαν οι καταγγελίες για την πολυήμερη απουσία τους από το νησί και τα προβλήματα με το προσωπικό. Και όπως φαίνεται, το σήριαλ συνεχίζεται.

    Αφορμή για τις νέες αντιδράσεις προκαλούν οι παχυλές ανταμοιβές του κ. Χαράλαμπου Πανοτόπουλου, του πρώην κλητήρα και ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που τοποθετήθηκε από τον Παύλο Πολάκη διοικητής του νοσοκομείου και του κ. Γιώργου Τσιαντή, πρώην πωλητή λαμπτήρων και οδοντοκρεμών, που τοποθετήθηκε ως διευθυντής διοικητικού του νοσοκομείου. Μόλις το τελευταίο δίμηνο, οι αποδοχές τους πλησίασαν τα 20.000 ευρώ, από μισθούς, επιδόματα και ενοίκια.

    Ο μισθός του κ. Πανοτόπουλου, ως διοικητής στο νοσοκομείο Θήρας φτάνει τα 3.897 ευρώ. Ένα ποσό ιδιαίτερα υψηλό, ανάλογο μιας τέτοιας υψηλής θέσης. Μόνο που ο κ. Πανοτόπουλος, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το protothema.gr, περνά τις περισσότερες μέρες μακριά από τη θέση του στη Σαντορίνη, με πληρωμένα έξοδα που επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο.

    Από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2018 δημοσιεύονται οκτώ αποφάσεις για μετακίνησή του κ. Πανοτόπουλου στην Αθήνα με αιτιολογίες την  “συμμετοχής στο ΔΣ της ΑΕΜΥ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας) και την προώθηση θεμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας στο Υπουργείο Υγείας”,  για “την κατάρτιση του προϋπολογισμού της ΑΕΜΥ Α.Ε.” και άλλες για τη “συμμετοχή στην αξιολόγηση των ΙΔΑΧ”. Το συνολικό κόστος των ταξιδιών μαζί με την ημερήσια αποζημίωση προϋπολογίζεται σε 3.677 ευρώ.

    Μαζί με τους μισθούς δύο μηνών, τη μίσθωση κατοικίας στη Σαντορίνη (450 ευρώ μηνιαίως) αλλά και αυτοκινήτου, ο κ. Πανοτόπουλος, ο οποίος αγαπά το… ψαροτούφεκο, στοίχισε στους Έλληνες φορολογούμενους τουλάχιστον 11.471 το τελευταίο δίμηνο.

    Απών από το νησί για μεγάλο διάστημα είναι και ο  κ.Γιώργος Τσιαντής,  διευθυντής διοικητικού στο νοσοκομείο Θήρας με μηνιαίες αποδοχές 2.427 ευρώ περίπου (1.977 μισθός και 450 ευρώ επίδομα θέσης). Μετά την τοποθέτησή του στη διοίκηση του νοσοκομείου, ο κ.Τσιαντής στάλθηκε με έξοδα του νοσηλευτικού ιδρύματος στην Αθήνα και στο “Αττικόν” για ταχύρυθμη εκπαίδευση, αφού η προηγούμενη εμπειρία ως πωλητής του δεν επαρκούσε.

    Αυτή δεν ήταν η τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου υπογράφονται ισάριθμες αποφάσεις μετακίνησης με αιτιολογία “συμμετοχή στην αξιολόγηση των ΙΔΑΧ” και προβλεπόμενο κόστος 2.553 ευρώ. Μαζί με τους μισθούς Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, οι συνολικές του αποδοχές το τελευταίο δίμηνο έφτασαν τις 7.353 ευρώ.

    Πάντως, από τις δαπάνες ταξιδίων των δύο στελεχών, έγινε ανάκληση ποσού 1020 ευρώ από τον διοικητή και 800 ευρώ από τον διευθυντή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε έπαυλη με «πριγκιπικές» παροχές ο ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ στο νοσοκομείο Σαντορίνης [εικόνες]

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πολάκης διόρισε φίλο του, ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ, αντιπρόεδρο στο νοσοκομείο Σαντορίνης



    ΣΧΟΛΙΑ