• Πολιτική

    Πνίγονται στα νερά του Ρουβίκωνα: Συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ


    Τρόπους να ανακόψουν την κατρακύλα αναζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις χθεσινές πολιτικές αστειότητες περί σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης από επιχειρηματικά συμφέροντα, με αφορμή την εισβολή στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη (ΑΝΕΛ) που τελικά αποδείχθηκε πως ήταν ένα ακόμη «ντου» του Ρουβίκωνα.

    Σε μια προσπάθεια να διορθώσουν τη ζημιά στην εικόνα της κυβέρνησης, που παρασύρθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας του Πάνου Καμμένου, συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

    Ενδεικτικό της αγωνίας αποτελεί το γεγονός ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει απόντος του πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

    Οι κινήσεις πανικού έχουν αρχίσει από το προχθεσινό νεφελώδες κυβερνητικό non paper,  στο οποίο καταγγέλλονταν επιχειρηματικά συμφέροντα από τον βορρά και τον νότο, που απεργάζονται αποστασία.

    Κι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει αυτό το αφήγημα, η χθεσινή απόπειρα του Ρουβίκωνα να εισβάλει στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, ήρθε να το «ισοπεδώσει», γιατί μάλλον δύσκολα μπορεί να υπαινιχθεί κανείς ότι η αναρχική ομάδα παίρνει εντολές από τα «επιχειρηματικά συμφέροντα».

    Ωστόσο, οι ΑΝΕΛ φαίνεται ότι το υπαινίχθηκαν κι αυτό. Σε χθεσινή ανακοίνωση του Θ.Τοσουνίδη αναφέρονται τα εξής: «Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από τη συγκεκριμένη ομάδα φαίνεται να συνδυάζεται με την εξέλιξη ενός οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής πλειοψηφίας από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.Έπεσαν οι κουκούλες, οι κουκουλοφόροι αποκαλύφθηκαν».

    Τώρα ψάχνουν τρόπους να σώσουν την παρτίδα…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Ρουβίκωνας τρολάρει την κυβέρνηση!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σχέδιο αποστασίας» βλέπει τώρα η κυβέρνηση – Διαλύονται και τους φταίνε οι άλλοι



    ΣΧΟΛΙΑ