• Business

    Πλειστηριασμοί: Πως κάποιοι ρύθμισαν στο παρά πέντε

    πλειστηριασμοί


    Την ανακοπή του πλειστηριασμού του ακινήτου τους ζήτησαν στο παρά πέντε δανειολήπτες των οποίων οι κατοικίες είχαν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί από τις τράπεζες σήμερα Τετάρτη, πρώτη μέρα επίσημης λειτουργίας της πλατφόρμας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Πρόκειται για οφειλέτες της τελευταίας στιγμής, των οποίων τα ακίνητα ήταν μεταξύ των οκτώ που θα έβγαιναν σήμερα στο σφυρί.

    Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος των Συλλόγου των Συμβολαιογράφων κ. Γιώργος Ρούσκας, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι ο πλειστηριασμός μπορεί να λειτουργήσει ως ουσιαστικό μέσο πίεσης, που θα επαναφέρει τους οφειλέτες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες. Μεταξύ αυτών που έσπευσαν την τελευταία στιγμή να διακανονίσουν την οφειλή τους, ήταν σύμφωνα με πηγές του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων οφειλέτες των οποίων τα ακίνητα θα πλειστηριάζονταν άμεσα, καθώς είχαν εγγραφεί στο πρόγραμμα των πλειστηριασμών που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction. Σημειώνεται ότι οι δανειολήπτες έχουν δικαίωμα να σταματήσουν τον πλειστηριασμό του ακινήτου τους, ζητώντας ανακοπή μία μέρα πριν την διενέργεια της διαδικασίας πληρώνοντας το τίμημα που έχει ορίσει η τράπεζα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για κάποια από τα ακίνητα που έχουν προγραμματιστεί να πλειστηριαστούν στο προσεχές διάστημα, ως υποψήφιοι πλειοδότες έχουν εγγραφεί οι ίδιες οι τράπεζες, οι οποίες επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν την κυριότητα των ακινήτων, κάνοντας σαφές το μήνυμα ότι, η περίοδος ασυλίας για στρατηγικούς κακοπληρωτές έχει παρέλθει οριστικά. Πρόκειται για ακίνητα που θεωρούνται εμπορεύσιμα όπως εξοχικά και πολυτελείς κατοικίες ή εμπορικά ακίνητα, τα οποία μπορούν να βρουν αγοραστή σε μεταγενέστερο χρόνο.

    Πηγές από τις τράπεζες εξηγούν ότι η αναστολή κάποιων πλειστηριασμών που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα ανεστάλησαν καθώς αφορούσαν ακίνητα σε περιοχές εκτός Αθήνας, στις οποίες οι κατά τόπους συμβολαιογραφικοί σύλλογοι δεν έχουν ακόμη αναστείλει την αποχή τους. Η αναστολή της αποχής από τους συμβολαιογράφους της περιφέρειας αναμένεται το πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου είναι προγραμματισμένες έκτακτες γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ώρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έφτασε: Όλο το παρασκήνιο για το πρώτο σπίτι που βγαίνει στο σφυρί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το πρώτο σπίτι που βγαίνει σε e-πλειστηριασμό για 719.000 ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Πειραιώς: Πώς σκοπεύει να μειώσει κατά 12 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια έως το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ