• Πολιτική

    Πυρά για το «Gorna Makedonija»: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αστειεύεται!

    • NewsRoom
    Σκόπια Σκοπιανοί πΓΔΜ


    Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα ο Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή δηλώσεις του πρωθυπουργού σε Σκοπιανή δημοσιογράφο για την ονομασία «Gorna Makedonija».

    «Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να αστειεύεται με επιπολαιότητα και ρηχότητα για τόσο σοβαρά θέματα… Τη στιγμή που οι κυβερνώντες κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση οδυνηρού συμβιβασμού, δεν είναι στιγμές για αστεία, αλλά για σοβαρότητα» είπε ο κ. Κουμουτσάκος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

    Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας λέγοντας πως «πρέπει να περιμένουμε κάτι» στη (σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας) στη Βάρνα.

    Τόνισε δε ότι «ορθώς ήταν καταδικαστικό το ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι 28 για την Τουρκία», ενώ στάθηκε στις Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και ευρύτερα στη Μεσόγειο.

    «Η Τουρκία προκαλεί και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Η Τουρκία ήταν επίμονη στη θέση της, δεν μπορεί παρά να ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτό» είπε. «Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και χωρίς πίεση στην Τουρκία αυτή η στάση. Ουσιαστικά αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα» συμπλήρωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

    Τέλος σχολιάζοντας την δημοσκόπηση της Marc, τόνισε ότι «επιβεβαιώνεται η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ, εκτίμηση ότι η πορεία προς την αυτοδυναμία είναι δεδομένη» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει τις λύσεις για όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής είναι ανερχόμενη δύναμη – Θα πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κικίλιας: Η Ελλάδα δε πρέπει να φοβάται ούτε να εφησυχάζει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεοδωράκης: Ανεπίτρεπτος ο διχασμός στα εθνικά θέματα



    ΣΧΟΛΙΑ