• Πολιτική

    «Πυρά» Αχτσιόγλου κατά ΚΚΕ: «Σκορπάτε την ηττοπάθεια στους εργαζόμενους»

    • NewsRoom
    Αχτσιόγλου μπλοκάκια

    Έφη Αχτσιόγλου


    Πυρά κατά του ΚΚΕ για την κριτική του εναντίον των μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση για τις αλλαγές στις ρυθμίσεις για την κήρυξη της απεργίας εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας κατηγόρησε, μάλιστα, τον Περισσό πως «με υπερβολές και ανακρίβειες σκορπά ηττοπάθεια στους εργαζόμενους».

    Η κα Αχτσιόγλου υποστήριξε τη διάταξή της λέγοντας πως «ορίζει ότι στα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν είναι πανελλαδικής εμβέλειας ή ευρύτερης έκτασης, όταν συγκαλείται η γενική συνέλευση θα πρέπει να παρίσταται το 1 / 2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Δεν λέει ότι θα πρέπει να ψηφίσουν το 50%+1».

    «Η διάταξη δεν εφαρμόζεται σε σωματεία πανελλαδικά όπως σουπερ μαρκετ και τράπεζες ούτε ευρύτερης έκτασης όπως τα σωματεία Αττικής. Δεν αλλάζει τον τρόπο λήψης απόφασης. Αν για παράδειγμα έχουμε μια επιχείρηση 150 εργαζόμενων και στο σωματείο είναι 100 και από αυτούς οι 80 είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, θα πρέπει τουλάχιστον οι 40 να βρίσκονται εκεί. Αν οι 20 ψηφίζουν υπερ της απεργίας, 10 «κατά» και 10 «λευκό» τότε θα γίνει απεργία. Αυτό το ΚΚΕ το θεωρεί κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας; Δεν καταλαβαίνετε ότι με τις υπερβολές και τις ανακρίβειες δημιουργείτε το αντίστροφο αποτέλεσμα και σκορπάτε ηττοπάθεια στους εργαζόμενους;».

    Από την άλλη η κα Αχτσιόγλου υποστήριξε πως κατά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές η κυβέρνηση κατάφερε να αποφύγει την υιοθέτηση του λοκ άουτ και τις ομαδικές απολύσεις.

    Την ίδια ώρα, τα βέλη της υπουργού στράφηκαν και κατά της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε πως ταυτίζεται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών.

    «Η ΝΔ εξέφρασε διαφορετική πρόταση για τις απεργίες. Προτείνει η απόφαση για απεργία να λαμβάνεται από το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών ενώ εμείς το όριο το βάζουμε στην παρουσία. Με την πρόταση της ΝΔ στο παραπάνω παράδειγμα θα έπρεπε να ψηφίσουν τουλάχιστον 40 εργαζόμενοι για να προκηρυχθεί απεργία. Η πρόταση της ΝΔ ήταν η πρόταση του ΔΝΤ. Ταυτίστηκε με τους πιο ακραίους κύκλους δανειστών».

    Νωρίτερα, πάντως, ο κ. Μάκης Βορίδης σχολιάζοντας τις διατάξεις για τις απεργίες «καλωσόρισε» την κυβέρνηση στις θέσεις της ΝΔ.

    «Τον κ. Τσακαλώτο τον γνώρισε στο περιθώριο κοινής μας συνέντευξης για ξένο τηλεοπτικό σταθμό. Σχημάτισα καλή εντύπωση από το βιογραφικό του και τις σπουδές αλλά αυτή η εικόνα χάλασε όταν άρχισε να λέει τα αριστερά του. Τείνω να ανακτήσω αυτή την καλή εντύπωση με τις διατάξεις που εισάγει για τις απεργίες» είπε, ενώ πρόσθεσε αναφερόμενος στην υπουργό Εργασίας «Θυμόμαστε και την γλυκύτατη κυρία Αχτσιόγλου με το αγωνιστικό της φρόνημα και τώρα να είναι απέναντι από τους αγωνιστές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπ. Εργασίας: «Οι εισβολείς του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν τον διάλογο για να κάνουν σόου στις κάμερες»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα ανάποδα. Γιατί οι απεργίες και οι έφοδοι σε γραφεία υπουργών εκνευρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: Τι αντιπροτείνει και γιατί για τον τρόπο κήρυξη των απεργιών



    ΣΧΟΛΙΑ