• Πολιτική

    Ποινική δίωξη στον Σταύρο Παπασταύρου για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου

    παπασταύρου


    Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απόπειρας απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου βρίσκεται ο δικηγόρος και παλιός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και αφορά σε σκέλος της υπόθεσης με τα 5,4 εκατομμύρια ευρώ που αποκαλύφθηκαν με τη λίστα Λαγκάρντ και αποδόθηκαν στον κ. Παπασταύρου.

    Ο δικηγόρος είχε υποστηρίξει ότι τα χρήματα ανήκαν στον Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή κι ότι ο ίδιος είχε απλώς τη διαχείριση του λογαριασμού. Κατηγορούμενος πλέον είναι και ο επιχειρηματίας για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην απόπειρα απάτης.

    Το ποινικό σκέλος της φοροδιαφυγής για τα 5,4 εκ ευρώ στην τράπεζα HSBC έχει ήδη αρχειοθετηθεί καθώς το ποσό πληρώθηκε. Ωστόσο, παρέμεινε ανοιχτό το θέμα της φοροδιαφυγής της υπεράκτιας εταιρίας Stabri Limited με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες νήσους. Ο λογαριασμός με τα 5,4 εκατομμύρια φέρεται να ανήκε στη συγκεκριμένη off shore.

    Ο ισχυρισμός του κ.Παπασταύρου ήταν ότι η εταιρία ανήκε στον κ. Μιωνή κι όταν έκλεισε ο λογαριασμός, τον Ιούνιο 2011, όλα τα χρήματα κατέληξαν στον επιχειρηματία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής φέρεται να προέκυψε σχέση της off shore με τον κ.Παπασταύρου. Έτσι τώρα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα απάτης, η οποία αφορά σε αναλογούντα φόρο ύψους 460.000 ευρώ που κατά το εισαγγελικό πόρισμα, προσπάθησε να μην καταβάλει το 2007.



    ΣΧΟΛΙΑ