• Πολιτική

    Παπαδημούλης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη δημοκρατίας απέναντι σε κάθε μορφή βίας»

    • NewsRoom
    Παπαδημούλης Eurogroup

    Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ


    Με μια νέα ανάρτηση στο Twitter, o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξαπολύει επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση για την ανοχή της κυβέρνησης σε φαινόμενα βίας, όπως οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα.

    Ο κ. Παπαδημούλης, μάλιστα, επιτίθεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ δεν αναφέρθηκε στη βία που προέρχεται από στοιχεία της ακροδεξιάς παράταξης. Μάλιστα, επαναλαμβάνοντας την ανακοίνωση του Μαξιμου, τον εγκαλεί επειδή, όπως αναφέρει, «παριστάνει πως δεν θυμάται την δολοφονία Λαμπράκη και τα τρίκυκλα».

    Όπως αναφέρει στο Twitter ο Δ. Παπαδημούλης, «ο Κυρ. Μητσοτάκης παριστάνει ότι δεν θυμάται την δολοφονία Λαμπράκη και τα τρίκυκλα. Δεν είναι ανιστόρητος. Υποκρίνεται συνειδητά, όπως και όταν δήλωνε πως στην Ελλάδα, «η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει». Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα, είναι δύναμη δημοκρατίας και απέναντι σε κάθε μορφή βίας». καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Υπενθυμίζεται πως κατά την σημερινή αναφορά του στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού – για την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος της επίθεσης εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, όταν και ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να συνδέσει την επίθεση με την δολοφονία Λαμπράκη και να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι υποστηρίζει την ακροδεξιά – ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η «Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1965 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών…».  Το λάθος στην ημερομηνία (η δολοφονία Λαμπράκη έγινε το 1963), έγινε αφορμή για να επιτεθεί το Μαξίμου στον πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον για «ανατριχιαστική άγνοια της ιστορίας», το οποίο πάντως δεν ασχολήθηκε με την ουσία των όσων δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαξίμου για Μητσοτάκη: Δεν ξέραμε ότι αγνοεί ποιός δολοφόνησε τον Γ. Λαμπράκη



    ΣΧΟΛΙΑ