• Πολιτική

    Πάνος Καμμένος: Να κατοχυρωθεί συνταγματικά η εξασφάλιση του μισθού των κληρικών από το Κράτος (video)

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Κόντρα για μια ακόμα φορά στην κεντρική γραμμή της κυβέρνηση και του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ζήτημα του μισθολογικού των κληρικών, τάχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

    Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία έχει εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία της με την προωθούμενη αλλαγή. Ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως οι ΑΝΕΛ θα συμφωνήσει με τις προτάσεις για τις αλλαγές στη σχέση Κράτους-Εκκλησίας μόνο εάν η ιεραρχία συμφωνήσει με αυτές στο σύνολό της. Μάλιστα, σε ανάρτηση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στα social media, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η συζήτηση για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου πρέπει να γίνει σεβόμενη απολύτως την άποψη της Εκκλησίας αλλά και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

    «Η πάγια θέση μου ως αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ότι θα ακούσουμε με προσοχή και θα συμφωνήσουμε μόνο εάν συμφωνήσει στο σύνολό της η ιεραρχία. Και η ιεραρχία συμπεριλαμβάνει και την Εκκλησία της Κρήτης. Συζητήσαμε και για το άρθρο 21 που αναφέρεται στην οικογένεια, που είναι ο θεσμός και το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει με κανέναν τρόπο να αλλαχθεί το συγκεκριμένο άρθρο».

    Ο υπουργός αναφέρθηκε ξεχωριστά στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, λέγοντας ότι πρέπει «συνταγματικά να κατοχυρωθεί η μονιμότητα των ιερέων και η εξασφάλιση του μισθού από το Κράτος».

    «Αυτές είναι δύο προϋποθέσεις οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία κανείς δεν έχει αντίρρηση, αφού θα αποφέρει έσοδα και στην Εκκλησία και στο Κράτος» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κόντρα στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ ο Καμμένος: «Θεωρώ δίκαια τα αιτήματα των κληρικών για τη μισθοδοσία τους»



    ΣΧΟΛΙΑ