• Πολιτική

    Πάνος Καμμένος: Η Τουρκία έχει τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου

    • NewsRoom


    «Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος  προσερχόμενος στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, σχολιάζοντας τη στάση της Άγκυρας στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται φυλακισμένοι.

    Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως για το θέμα βρίσκεται σε συνεχή και πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέμεινε πάντως πως στην ρητορική περί «ομηρίας», λέγοντας πως τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο Νίκος Κοτζιάς. Όπως μάλιστα αναφέροντας πως η Τουρκία «έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων», ενώ επικαλέστηκε και την υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον που συνελήφθη στη Τουρκία και στη συνέχεια συνδέθηκε από τις εκεί αρχές ως τμήμα ανταλλαγής με τον Γκιουλέν και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγών, επισημαίνοντας πως ούτε και η τουρκική πλευρά έχει θέσει αίτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

    Παράλληλα, ο κ. Καμμένος θέλησε να θέσει ξανά το ζήτημα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως επισήμανε,  οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε ελληνικά – ευρωπαϊκά σύνορα. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η Ευρώπη δεν μπορεί να δίνει στη Τουρκία 3 δισ. ευρώ και να αντιμετωπίζει τους Έλληνες στρατιωτικούς ως τριτοκοσμικούς.

    Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ακόμα και αν η κυβέρνηση των Σκοπίων προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές.

    Σχετικά με την σύλληψη τούρκου πολίτη στον Εβρο είπε «πιάσαμε και εμείς έναν» υποστηρίζοντας δε, ότι δεν είναι κουρδικής καταγωγής.

    Εξηγώντας το περιστατικό ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε πως ήταν μια παρέα τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ τα οποία χτυπούσαν τις σιδεριές στα σύνορα για να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Οι τρεις τους, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας φοβήθηκαν από τα πυρά που δέχθηκαν από τον τουρκικό στρατό και έπεσαν στο έδαφος αλλά ο τέταρτος πέρασε στην ελληνική πλευρά.

    Τέλος, διέψευσε το δημοσίευμα που τον φέρει να έχει έντονο διάλογο με τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή λέγοντας ότι είχε πάει για κατάδυση.



    ΣΧΟΛΙΑ