• Πολιτική

    Παχατουρίδης: Κανονικότατα δηλωμένα όλα τα ακίνητα στο «πόθεν έσχες»

    • NewsRoom
    παχατουριδης-ανδρεας

    Ανδρέας Παχατουρίδης


    Κανονικότατα δηλωμένα τόσο στις φορολογικές, όσο και στις δηλώσεις πόθεν έσχες ήταν τα ακίνητα του ιδίου και της συζύγου του, λέει ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης προσθέτοντας ότι «δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», με αφορμή την παραπομπή του σε δίκη για παραλείψεις στο «πόθεν έσχες».

    Ειδικότερα, ο κ. Παχατουρίδης παραπέμπεται να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας ο κ. Παχατουρίδης επί σειρά ετών (2007 – 2017) δεν είχε συμπεριλάβει στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του, ακίνητα τόσο του ιδίου όσο και της συζύγου του, καταθέσεις σε τράπεζες και ταμιευτήρια, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες.

    Ο κ. Παχατουρίδης σε δήλωσή του συνδέει το χρόνο δημοσιοποίησης της υπόθεσης με τις αυτοδιοικητικές εκλογές που απέχουν λίγους μήνες και επισημαίνει:

    «Εν αρχή… προεκλογικών εξαγγελιών και ανακοινώσεων, οι γνωστοί-άγνωστοι «κύκλοι» αποφάσισαν να στοχοποιήσουν εμένα.

    Επειδή οι αιρετοί οφείλουμε «τα εν οίκω… εν Δήμω», θα παραθέσω μόνο ορισμένα από τα στοιχεία που παρέλειψαν να «αναπαράγουν»:

    1. Ο ορκωτός ελεγκτής που όρισε η ίδια η Βουλή και διενήργησε τον έλεγχο, αποφαίνεται ρητά:

    «Θα πρέπει όμως να τονίσουμε, ότι στο χρονικό αυτό διάστημα (2007-2015), δεν επήλθε αύξηση της περιουσίας του κ. Παχατουρίδη, η οποία να μη δύναται να αιτιολογηθεί συνολικά, από τα δηλούμενα εισοδήματά του και το προϊόν του ληφθέντος από τη Eurobank Εργασίας δανείου».

    2. Ο Αντεπίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επελήφθη του θέματος, αποφαίνεται ότι: «δεν προκύπτουν τα απαιτούμενα στοιχεία, για να ασκηθεί αίτηση καταλογισμού από τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας».

    3. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών, που έκανε απαλλακτική πρόταση προς το Συμβούλιο, διαπιστώνει ότι: «Εκ των αντιγράφων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από το έτος 2002, πριν αναλάβει Δήμαρχος, μέχρι και το έτος 2017, υπερκαλύπτει το σύνολο των ανευρεθέντων ποσών, καθώς και των εταιρικών μεριδίων».

    4. Η ίδια η Τράπεζα αναφέρει: «η εκταμίευση του δανείου ήταν σύμφωνη με τους κανόνες ορθής τραπεζικής πρακτικής, που διέπουν την χορήγηση των δανείων».

    Όλα, μα όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα, τα δικά μου και της συζύγου μου, ήσαν κανονικότατα δηλωμένα στις ετήσιες φορολογικές μας δηλώσεις και στις δηλώσεις περιουσιακής μας κατάστασης (Ε-9) και όλα δικαιολογούνται πλήρως, από τα δηλωμένα και φορολογημένα ετήσια εισοδήματά μας.

    Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην τελική και ουσιαστική κρίση της δικαιοσύνης και Ας λάβουν επιτέλους κάποιοι το μήνυμα:

    Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε δίκη ο Ανδρέας Παχατουρίδης για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ χωρίς τέλος με τις συντάξεις: Η περικοπή ψηφίστηκε το 2017 και πρέπει να γίνει, λέει το ΔΝΤ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θύελλα αντιδράσεων για τη μεταβίβαση μνημείων στο Υπερταμείο – ΝΔ: «Ντροπή για τη χώρα»



    ΣΧΟΛΙΑ